Salutare , am o intrebare de oridin contractual . Short long story ... am semnat un contract de achizitie automobil nou cu un dealer . Suma este specificata in euro pe contract . Am facut plata pentru avans 10% in baza unei proforme eliberate de catre furnizor . Acum ca se apropie perioada de predare a masinii ( dupa 5 luni de la semnarea contractului initial ) , sa eliberat factura ptr suma ramasa de plata . Din pacate am avut supriza sa constat ca societatea calculeaza pretul la cursul bancii cu care lucreaza , din care reiese o diferenta de 1000 euro . Am verificat contractul sa vad daca este specificat cursul la care se va platii factura ( bnr sau alta banca ) si nu este . Mentionez ca factura de avans nu contine informatii legate de banca cu care societatea calculeaza schimbul . Din acest motiv am incercat sa le explic ca nu este normal sa ma puna se platesc o extra suma din cauza unui curs nebun . Furniziorul nu vrea sa auda de plata la curs BNR . I-am spus ok nu ne intelegeg vreau sa imi fie returnat avansul si voi merge la alt brand ... Mi sa spus ca nu se ia in discutie ... Ce am de facut ii las pur si simplu sa imi bage mana in buzunar ? Multumesc anticipat
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.