avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua! dacă soțul lucrează în armata poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua! dacă soțul lucrează în armata poate beneficia ...

buna ziua! dacă soțul lucrează în armata poate beneficia de acele 5 zile pt nașterea unui copil, respectiv cele 10 zile pt cursul de puericultura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 16 Martie 2022
Da, poate beneficia de concediu paternal.

LEGE nr. 210 din 31 decembrie 1999 privind concediul paternal
Art. 2
(1) În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 5 zile lucrătoare.
(1^1) De dreptul prevăzut la alin. (1) beneficiază și polițiștii, cadrele militare, soldații și gradații profesioniști, precum și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, în activitate.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal cadre militare. Yoyoo_ Yoyoo_ Buna ziua,m-ar interesa si pe mine daca pana la urma sunt stabilite ceva norme care sa faca referile la acordarea dreptului cadrelor militare,:(( cadrele ... (vezi toată discuția)
Concediu de puericultura Dannyytiesto Dannyytiesto As dori sa știu dacă se mai acorda concediul de puericultura, cu cat timp înainte se depune cererea, legea în baza căruia se acordă și despre ce ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal-reglementari valabile irinao irinao Buna ziua. As dori sa stiu si eu care reglementari sunt valabile in prezent pentru concediul paternal. Incepand din luna martie anul trecut s-a introdus ... (vezi toată discuția)