avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
sunt casatorita de 7 ani,am cumparat impreuna cu sotul o casa, cu un teren de 500mp , avem cota de 1/2 fiecare. Nu avem copii impreuna insa fiecare are cate un copil din casatoria anterioara. In cazul decesului meu, copilul meu ce parte are dreptul sa primeasca mostenire.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: camelia_24mai , utilizator 19:03, 14 Ianuarie 2010
In aceasta situatie va va mosteni fiul dvs. impreuna cu sotul supravietuitor , caruia legea ii recunoaste o rezerva succesorala in cota de 1/8. Restul mostenirii ii revine copilului.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
In cazul decesului dvs. copilul vine la mostenire in concurenta cu sotul supravietuitor, caz in care sotul are dreptul la 1/4 si copilul (descendent) la 3/4 din partea (drepturile) dvs., adica 3/4 din jumatatea ce va apartine din bunuri.(resp. 3/8 din intreg). Aceasta impartire este cea prevazuta de lege in situatii neafectate de alte interventii asupra mostenirii (donatii, legate, etc.).
Drepturile de mostenitor ale sotului supravietuitor in fct. de clasele de mostenitori cu care vine in concurs, prevazute de decretul 319/1944 pr. dr. de mostenire al sotului supravietuitor, raportate la prevederile asupra comunitatii de bunuri ale sotilor prevazute de codul familiei conduc la cotele prezentate de mine.:D
va multumesc
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire in urma casatoriei Claudia Stoica Georgeta Claudia Stoica Georgeta Ce drepturi are mama in urma casatoriei daca s-a casatorit de cateva luni, in situatia in care sotul ei avea un copil dintr-o casatorie anterioara, iar ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mosteniri eraluca eraluca Care sint cotele de mostenire de pe urma bunicii moarte din 1951. Mentionez ca la data decesului era casatorita cu doi copii. Atunci nu era promulgat Codul ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)