avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata rate pacienti
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata rate pacienti

Buna ziua,
Suntem un cabinet de stomatologie si am dori sa oferim pacientilor si posibilitatea platii in rate, insa sa ne si asiguram totodata ca acestia vor achita ( unii nu achita integral )

Exista vreo modalitate legala prin care putem sa facem un contract de plata in rate iar in cazul in care acestia nu platesc, noi sa putem actiona cumva astfel incat sa ne recuperam sumele ce ar fi trebuit sa fie achitate ?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Nijal , utilizator 15:20, 18 Martie 2022
Buna ziua,
Cel mai bine ati apela la o banca/IFN.
Dumnealor fac un credit la aceasta banca/IFN prin care va platesc dvs. costurile ( banca/IFN va vireaza suma urmand a recupara banii de la pacienti in rate...).
Poate ajungeti la un acord cu acea banca/IFN si obtineti o dobanda mai buna pentru pacienti,,
Multumesc, da, avem un asemenea acord, dar mai raman cei carora din diverse motive nu li se aproba creditele bancare cu care nu stim cum sa procedam sa fie bine de ambele parti :)
contractul de plata in rate incheiat cu dvs nu constituie titlu executoriu, asta inseamna ca ar trebui dati in judecata in caz ca nu platesc
Daca banca nu considera ca sunt solvabili ( au acces la veniturile declarate, la biroul de credite...) dvs. de ce ati crede asta?
Puteti incerca o perioada asta, sa faceti un contract si sa plateasca serviciile in rate si vedeti apoi cum stati...
Preferabil ca acel contract sa fie redactat de un avocat.
Am inteles.Dar am fi in regula daca am semna aceste contracte - ei fiind persoane fizice - corect ? Iar in cazul in care nu achita, nu avem decat sa procedam cum spuneti dumneavoastra si sa asteptam pana ne recuperam cumva.Ceea ce inseamna oricum alte pierderi de diverse resurse...

Alte discuții în legătură

Neplata rate bancare Lucia2018 Lucia2018 Sotul meu a contractat acum cateva luni diverse imprumuturi atat la institutii bancare cat si IFN-uri insa acum se afla in incapacitate de plata a acestora. De ... (vezi toată discuția)
Datorii banci manuela szucs manuela szucs daca datoria unei persoane,catre o banca,a fost preluata la un moment dat,din imposibilitatea de plata,de catre o firma de recuperari(intreaga suma pe care a ... (vezi toată discuția)
Demisie semnata in alb mika1225 mika1225 Buna ziua,in urma cu 1 an zi 7 luni am gasit un cabinet stomatologic de inchiriat.Propietarii au plecat in strainatate sa lucreze ,tot ca medici ... (vezi toată discuția)