avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plangere ANPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plangere ANPC

Buna ziua
Am facut o plangere catre ANPC impotriva unui lant de magazine, S-a dovedit ca intemeiata reclamatia si ANPC-ul a amendat magazinul si i-a pus in vedere ca in termen de 15 zile sa imi returneze suma de bani reclamata, aducandu-mi la cunostinta ca magazinul poate sa nu imi achite suma daca depune plangere impotriva PV .
Dupa ce au trecut 15 zile si nu am fost contactat de magazin am presupus ca au contestat in instanta PV .
Peste cateva luni am trimis catre ANPC un mail prin care le solicitam sa imi spuna daca magazinul a depus plangere impotriva PV si eventual sa imi dea un nr de dosar sa vad si eu in ce stadiu se afla.
ANPC-ul imi raspunde si imi spune ca magazinul nu a depus plangere impotriva PV dar ei nu ii mai pot sanctiona deoarece au trecut peste 6 luni.
Acum intrebarea mea este : nu era de competenta ANPC sa verifice daca magazinul si-a indeplinit obligatiile mentionate in PV?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:33, 27 Martie 2022
nu. iar dvs ati presupus gresit; fiind pagubitul, ar fi trebuit sa aveti o atitudine pro-activa.
pe de alta parte, ANPC nu poate obliga nici un comerciant sa returneze sume, el cel mult "pune in vedere", amenda si suspenda activitati. returnarea sumelor, daca nu se obtin prin acordul firmei, trebuie ceruta in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator
In baza L 363/2007 art 15.1 ANPC a dispus restituirea contravalorii sumei in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta a PV. Deci nu este la latitudinea societatii daca vrea sau nu. Daca nu o face nu este decat o noua incalcare a legii.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2022
axellcom, utilizator
Buna seara,
Art. 15.2 stipulează că neîndeplinirea obligației art. 15.1 se sancționează cu amendă între 5000 și 50000 lei. Dar OPC nu poate face mai mult. Va trebui sa vă recuperați banii prin instanță. Luați legătura cu un avocat, șansele de câștig sunt maxime
Succes!
Buna ziua.
Stiu ca ANPC nu poate face mai mult, dar cine avea obligatia de a verifica daca magazinul si-a indeplinit cele impuse prin PV? Nu era de datoria ANPC??
Mai mult legea spune ca introducerea unei actiuni in instanta nu suspenda sanctiunile.
e o intrebare retorica? daca tot ati citat legislatia presupun ca ati si citit-o. nu scrie, nu exista

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala cati_toma11 cati_toma11 suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect AlexyaA AlexyaA Buna ziua! Am achizitinat o rochie dintr-un anumit magazin si ajunsa acasa am costatat ca are defecte, am vrut sa o returnez si Doamna de acolo mi-a spus ca ea ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)