avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul si presedintele spioneaza locatarii pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul si presedintele spioneaza locatarii pe camere ...

Am fost informat de presedinte si de administrator ca am intrat in scara blocului murdar pe picioare si ca am lasat anumite urme. Si ca pentru asta ma invita sa spal pe jos in interiorul scarii blocului, inclusiv lifturile.
Cand le-am cerut dovada, dansii mi-au spus ca m-au vazut pe camere.

Este legal sa fim spionati pe camerele de supraveghere de conducerea blocului? Este conform GDPR? Ma puteti trimite la lege? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
fiordul, utilizator
13 din 19 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ca nu au aceste permisiuni, dar dvs. ati procedat chiar asa? Si daca da, ce pretentii mai aveti?
Nu v-ati curatat afara, spalati pe jos ca alta data , sigur nu o sa mai faceti.
Acum va aparati cu GDPR-ul. La mine in bloc, avem si alte metode de aparare impotriva celor care arunca (lasa) gunoiul pe casa scarii, murdaresc spatiile comune, fumeaza si aruna resturile pe jos.
Asadar, haideti sa ne vedem fiecare de treaba si sa mentinem ordinea si curatenia pe soatiile comune.
Stima!
Ma poate ajuta cineva cu legea respectiva? CUm pot accesa administratorul si presedintele camerele respective, in ce conditii?
3 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce este asa de greu sa cauti pe fratele Gogu?
I-a de aici: www.dataprotection.ro
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți citi aici o serie de informații despre supravegherea video în asociațiile de proprietari:

Prezența camerelor video de supraveghere la bloc a devenit ceva obișnuit pentru mulți dintre locatarii marilor orașe ale țării. Însă poate că nu toți știu că folosirea camerelor este posibilă numai în anumite limite legale, pentru scopuri clar stabilite de asociația de proprietari.

www.avocatnet.ro/articol_552...
8 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp in vigoare accesul la dateke stocate de sistemele de supraveghere sunt permise numai la anumite persoane autorizate
Concret si dv sunteti in culpa ,deci pe viitor fiti mai vigilent ,contribuiti la mentinerea curateniei in imobil

Alte discuții în legătură

Plata abonament internet camere supraveghere asociație de proprietari bennyme84 bennyme84 Bună ziua. Locuiesc într-un bloc de locuințe cu o curte comună. Constructorul a montat camere de supraveghere. Acum câteva luni, o parte dintre locatari ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de instalarea de camere video in bloc Cristina I. Cristina I. Buna seara. In scara blocului unde locuiesc s-au montat recent camere de supraveghere pentru siguranta locatarilor. Eu sunt una dintre cei care si-au dat ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere iclaudiaisabela iclaudiaisabela Locuiesc intr-un bloc cu Demisol, P, ET 1 + Pod. La demisol exista o garsoniera al carui geam da fix in aleea de acces in bloc. Cand intram in bloc, mergem ... (vezi toată discuția)