avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul si presedintele spioneaza locatarii pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul si presedintele spioneaza locatarii pe camere ...

Am fost informat de presedinte si de administrator ca am intrat in scara blocului murdar pe picioare si ca am lasat anumite urme. Si ca pentru asta ma invita sa spal pe jos in interiorul scarii blocului, inclusiv lifturile.
Cand le-am cerut dovada, dansii mi-au spus ca m-au vazut pe camere.

Este legal sa fim spionati pe camerele de supraveghere de conducerea blocului? Este conform GDPR? Ma puteti trimite la lege? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
fiordul, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care e prezumtia de nevinovatie? Omu' a si recunoscut ca a facut mizerie. Prezumtia pentru altii? Prezumtia inseamna ca cineva nu poate fi considerat din start infractor/contravenient, pana la proba contrarie. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii vigilent, inclusiv cu montarea sistemelor de supraveghere. Cine stie ca nu e un om de joasa speta, nu are de ce sa se teama de ele.

DlGoe a scris:

Doamnelor, domnilor, nu ridicati piatra! Omul face ce a vazut. Toti derbedeii, h*tii si escr*cii, de la vladica pana la opinca, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie! Sau va faceti ca nu stiti cum merg treburile pe aici?! P.S. In lumina maretelor decizii ale ccr/dorneanu ,,proba" nu poate fi luata in considerare!

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Este interzisa filmarea locatarilor in incinta in incinta lifturilor.
Este permisa filmarea in holuri, in anumite imprejurari.

Este necesara implementarea GDPR , la nivelul Asociatiei de proprietari, avand in vedere faptul ca aceasta are calitate de operator de date personale.

Trebuie reglementata implementarea GDPR.

Este necesara o politica de confidentialitate, la nivelul Asociatiei de proprietari.

Este necesara justificarea interesului legitim, in vederea prelucrarii datelor personale, prin intermediul camerelor CCTV.

Totodata, este necesara o procedura operationala, in vederea utilizarii camerelor CCTV.

Trebuie respectat principiul proportionalitatii, asa incat sa nu fie prejudiciate drepturile si libertatile fundalementale ale persoanelor vizate.
Propuneti implementarea GDPR, pentru a va fi respectate drepturile.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar d-vs. vi se pare corect ca murdăria lăsată de d-vs. în scara blocului să o care si altii până la intrarea lor in apartament ? Pe de altă parte, dacă ați fi găsit ușa de la apartament spartă si lipsuri din casă ati mai fi spus la fel ca sunteți spionata ? Atunci ar mai fi trebuit acceptul d-vs. pentru vizionare? Ce i-ati mai fi reproșat presedintelui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata abonament internet camere supraveghere asociație de proprietari bennyme84 bennyme84 Bună ziua. Locuiesc într-un bloc de locuințe cu o curte comună. Constructorul a montat camere de supraveghere. Acum câteva luni, o parte dintre locatari ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de instalarea de camere video in bloc Cristina I. Cristina I. Buna seara. In scara blocului unde locuiesc s-au montat recent camere de supraveghere pentru siguranta locatarilor. Eu sunt una dintre cei care si-au dat ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere iclaudiaisabela iclaudiaisabela Locuiesc intr-un bloc cu Demisol, P, ET 1 + Pod. La demisol exista o garsoniera al carui geam da fix in aleea de acces in bloc. Cand intram in bloc, mergem ... (vezi toată discuția)