Buna ziua,
Am renovat recent (in decembrie), iar acum in martie m-am umplut de plosnite, urechelnite si gandaci. Mentionez ca stau intr-o garsoniera la parter langa usa de la subsol, iar abia acum am aflat ca vecinii din fata mea au plosnite si ca blocul este plin.
Am luat legatura cu presedintele de scara si apoi cu presedintele de bloc, insa ei spun ca nu au ce sa faca si ca fiecare isi face curat in casa... atat. Mai mult, presedinta de bloc neaga existenta gandacilor in scara blocului, insa in ultima saptamana erau la plimbare pe hol, in scara blocului.
Care sunt masurile dpdv legal pentru a scapa de plosnitele din bloc... si pentru a-mi recupera prejudiciul...
Mii de multumiri!
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune deinstalatii si de constructii din imobil
Daca detineti probe rezonabile conform carora plosnite,urechelnite,gandaci se afla in partea comuna de imobil,sesizati oficial presedintele de asociatie,serviciul de santate publica
De vreme ce focarul se afla la vecin,este vorba despre eventual litigiu cu acesta nu cu asociatia de proprietari
Sa stiti ca asociatia degeaba face daca oamenii nu fac si la ei in casa.
Noi am facut din 2 in 2 saptamani pentru gandaci. Cand le-am spus ca trebuie facut si in apartamente, au fost de acord...cand le-am spus ca fiecare-si plateste, nu au mai vrut. Acum facem periodic...degeaba, bineinteles.