avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri mobile inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri mobile inainte de casatorie

Buna ziua! Doresc sa va adresez o intrebare, ce se inampla cu bunurile dobandite inaintea casatoriei, daca acestea vor fi impartite in caz de divort sau deces, mai precis un apartament cumparat prin credit bancar la care nu va participa cu plata ratelor viitorul partener si a unui imobil care apartine parintilor mei cu care am incheiat un contract de intretinere cu uzu fruct viager, incheiat de mine si fratele meu. Stima!
Cel mai recent răspuns: alex pirvu , utilizator 08:19, 28 Martie 2022
Buna ziua, bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii, nu vor intra in comunitatea legala de bunuri. Pentru imobilul achizitionat cu credit, va trebui sa faceti si dovada achitarii doar de catre dvs a ratelor inclusiv dupa casatorie, altfel sotul va avea un drept de creanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii, deci nu intra in masa partajabila. Cu privire la acestea trebuie sa aveti o dovada in sensul ca au fost achizitionate inainte de incheierea casatoriei, in masura in care se va pune in discutie acest aspect.

Apartamentul achizitionat prin credit ipotecar, din nou, daca e achizitionat inainte de incheierea casatoriei este considerat bun propriu.

Regula este urmatoarea: bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei constituie bunuri proprii, bunurile dobandite in timpul casatoriei constituie bunuri comune.

Aveti posibilitatea la incheierea casatoriei sa optati pentru regimul matrionial al separatiei de bunuri, situatie in care nu se aplica regula mentionata anterior.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: ... Oliver-Benji2022 Oliver-Benji2022 Buna ziua! Am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: Bunurile dobandite inainte de casatorie devin comune dupa casatorie pana la urma? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Depozite / bani economisiti / bunuri imobile in caz de casatorie tiss25 tiss25 Buna Ziua, Sunt intr-o relatie cu o fata de aproximativ 2 ani de zile si as dori sa stiu ce se intampla cu bunurile personale dinainte de casatorie in cazul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dragi romani.sunt de 7 ani căsătorită cu cetățean ... Nadiadoni1978 Nadiadoni1978 Buna ziua dragi romani.sunt de 7 ani căsătorită cu cetățean marocan , cu acte și drept de ședere definitiv in Italia, avem 2 copii cu cetățenie ... (vezi toată discuția)