avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Ambii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Ambii parinti ...

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Ambii parinti au decedat in noiembrie 2021 si dorim sa dezbatem succesiunea ( suntem 3 fiice).
Casa in care au avut ultimul domiciliu a fost donata , in timpul vietii lor , catre vecinii de gard, ca sa aiba grija de ei ( noi suntem departe toate 3).
1) Dorim sa stim daca vom fi obligate sa achitam restul de credite ale tatalui, in cazul in care acestea mai exista ( stim ca a contractat vreo 3 credite dar nu stim daca au fost platite integral; in plus a fost si garant pentru cineva care a decedat si avea poprire pe pensia lui din aceasta cauza). Mama nu avea pensie deloc, dar a primit un titlu mostenitor ( de pe o casa a parintilor ei, demolata inainte de 1989) in urma caruia a incasat mai multe transe de bani, dar mai trebuia sa incaseze o ultima transa in acest an . Mai exista si 2 locuri de veci ale parintilor mamei (mama era unicul mostenitor).
2) Putem sa dezbatem succesiunea in alt oras, altul decat in cel care au avut ultimul domiciliu, tinand cont de faptul ca nu mai era casa lor, aceasta din urma fiind donata vecinilor in timpul vietii lor?
Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:22, 29 Martie 2022
Tata nu are bunuri in proprietate. Procura am facut-o la Consulatul de la Strasbourg. In afara de imputernicirea data surorii mele ( prin procura ), acolo mai scrie ca accept succesiunea de mostenire a defunctului (numele tatalui) si a defunctei ( numele mamei).
Pot sa merg sa mai dau acum declaratie de renuntare la mostenirea tatalui sau pot in ultima instanta sa anulez, revoc acea procura si sa renunt la absolut toata mostenirea ( tata si mama) , ca sa nu mai am niciun stres. ( nu am avut niciodata nimic fara munca, asa ca nu mai am nevoie de nimic ).
Mentionez ca nu s-a inceput nicio procedura succesorala la acest Moment.
Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

ce bunuri are tatal dvs ?
care notar a scris ? unde ati facut procura?

Nu mai puteți.
Procura însăși este o acceptare a succesiunii (și e logic sa fie asa, din moment ce împuterniciți o alta persoana sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii).
Procura se înregistrează și ca declarație de acceptare în Registrele Naționale Notariale.
Deci nu pot sa revoc procura si sa renunt la tot?

raluk0207 a scris:

Nu mai puteți.
Procura însăși este o acceptare a succesiunii (și e logic sa fie asa, din moment ce împuterniciți o alta persoana sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii).
Procura se înregistrează și ca declarație de acceptare în Registrele Naționale Notariale.

Procura are un dublu efect: de imputernicire si de act de acceptare a succesiunii.
Puteți revoca procura (imputernicirea), dar nu și acceptarea succesiunii.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
raluk0207, utilizator
Daca nu dezbatem deloc succesiunea, ce urmari sunt, ce probleme vom intampina?

raluk0207 a scris:

Procura are un dublu efect: de imputernicire si de act de acceptare a succesiunii.
Puteți revoca procura (imputernicirea), dar nu și acceptarea succesiunii.

Alte discuții în legătură

Succesiune refuzata de notari din cauza procurii si declaratiei de renuntare MirelaPrihot MirelaPrihot Buna ziua, Am si eu o situatie mai complicata daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare pentru ca toti notarii cu care am vorbit ne spun ca avem actele ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune după moartea mamei valentinap39 valentinap39 Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. ... (vezi toată discuția)