avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare declaratie pe propria raspundere Buna seara! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare declaratie pe propria raspundere Buna seara! Se poate ...

Revocare declaratie pe propria raspundere
Buna seara! Se poate revoca o declaratie pe propria raspundere autentificata la notar?
Am fost inselata de catre sora mea si notarul ei care se ocupa de succesiunea bunicilor,implicit a tatalui nostru. Tatal a decedat la diferenta de 10 luni de mama sa, nu s-a facut succesiunea bunicii. Am fost sunata de catre notar ca sa merg sa dau declaratie ( eu locuind in alt oras decat de cel in care se dezbate succesiunea) ca tatal meu nu a deschis succesiunea dupa bunica, eu in calitate de mostenitor al tatalui. Nu mi s-a spus in niciun moment ca acea declaratie inseamna ca eu am pierdut orice drept la acea succesiune. La semnarea actelor, surpriza, eu nu sunt nicaieri ca mostenitor deoarece am semnat acea declaratie si se presupune ca tatal meu nu a acceptat succesiunea, implicit eu nu am niciun drept. Ajutati-ma va rog, ce pot face? Se mai poate revoca acea declaratie, tinand cont ca nu mi s-a spus ce urmari ar avea semnarea ei?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:52, 25 Martie 2022
Nu.
Revocarea declaratiei de acceptare este posibila numai dacă nu s-a împlinit un an de la decesul bunicii si dacă succesiunea nu a fost acceptata de ceilalți moștenitori.
Povestea dvs nu este chiar atât de credibila.
Ați citit declarația înainte de a o semna (dacă nu ați citit-o, cu atât mai rau), iar dacă aveati nelămuriri trebuia sa cereți detalii atunci, la notariat. Ce înseamnă, ce e, ce efecte are, ce se întâmplă după?
Am citit inainte sa semnez, am intrebat in ce consta acea declaratie notarul care se ocupa de succesiune. Mi s-a spus doar sa declar ca tata nu a deschis succesiune dupa bunica, nu a spus nimeni ca este declaratie de acceptare/ neacceptare a succesiunii, daca aveam cunostinte juridice, nu ajungeam aici. Notarul la care am facut declaratia chiar m-a intrebat daca doresc sa accept succesiunea, iar eu am raspuns ca da, ce s-a facut mai departe,deja stim rezultatul.
Declarația suna (cel mai probabil, pe baza celor expuse de dvs), "subsemnata....declar ca tatăl meu....nu a făcut niciun act de acceptare a succesiunii mamei sale..."

Asta înseamnă că bunica avea mai mulți copii, tatăl a murit după și pentru a nu mai figura și tatăl dvs ca moștenitor al bunicii, s-a luat aceasta declarație.

Tatăl dvs este străin de succesiunea bunicii.
Dar tatăl dvs, mai are și bunurile sale, este o succesiune distincta, la care nu ați renunțat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar sau proces la judecatorie? stallone84 stallone84 Bună ziua. Problema mea constă în felul următor: tatăl meu are o soră şi ambii părinţi decedaţi. Tatăl meu a decis că nu are nevoie de vreo parte ... (vezi toată discuția)
Cum pot renunta la mostenire? mihai9620 mihai9620 Cum pot renunta la mostenire? Tatal meu a murit acum 4 ani. Eram instrainati, el divortand de mama cand eram copil si recasatorindu-se. Are doi copii inca ... (vezi toată discuția)
Pasii necesari pentru renuntarea la succesiune ContSters90070 ContSters90070 Buna tuturor! Am o pbroblema : bunicii au murit , iar in urma lor au ramas 4 copii (tata este unul din ei) si 1 casa . Apoi 3 din cei 4 copii au murit, ... (vezi toată discuția)