avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modernizare lift cu fonduri europene
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modernizare lift cu fonduri europene

Buna ziua tuturor!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In scara de bloc unde locuiesc s-a hotarat de catre majoritatea vecinilor sa se demareze lucrari de modernizare ale liftului .S-a gasit o firma, s-a hotarat plata de 38.400 de lei. Eu am propus sa facem cerere la primarie pentru demararea proiectului cu fonduri europene, nu doar pentru lift ci si pentru multe alte carente existente in blocul nostru.Mai multi vecini, alaturi de administrator(el este cel care a gasit firma de executie a proiectului) au inceput sa ma ia peste picior, ca de ce sa astepte ei 5 ani sa vina banii de la primarie, ca ei vor sa traiasca in modernitate... eu am replicat ca oricum traim de 20 de ani fara sa facem nimic in acea scara , ca am stat cativa ani fara curent, fara femeie de serviciu,in murdarie si , de cate ori le spuneam sa reglementam situatia toti spuneau ca nu sunt bani,deci,putem astepta inca putin.Nimeni nu a dorit sa ia in calcul aceasta posibilitate.
Chiar nu pot face nimic pentru ca propunerea mea sa fie luata in calcul de catre administrator ?
P.S. Precizez ca nu s-a aratat in scris hotararea luata de toti proprietarii la acea sedinta.Eu nu am putut participa.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PFAIT , utilizator 13:35, 11 Octombrie 2023
Multumesc!
poti sa ne spui care este firma aleasa si ce modernizari sunt incluse?
Nu stiu firma, dar pot afla, deja s-a inlocuit liftul cu totul, s-a "modernizat" precum lifturile de la Hilton :)
Mai aveti mult pana la Hilton, dar daca asa zici, asa o fi...
Omule, mergi la fata locului si ai sa constati:
- s-a modernizat complet cabina liftului;
- s-a schimbat parte de forta din camera liftului (un motor/reductor) mult mai economicos si performant;
- tabloul electric inlocuit in totalitate, super-performant);
- este posibila inlocuirea cablurilorelectrice si a cablurilor din otel;
- este posibila sa se inlocuiasca piese importante ale usilor (broaste, amortizoare);
Noi am inlocuit doar usa de pa parter, in rest usa interioara a cabinei, da este automata...
Cam asa este. La Hilton este altfel, am vazut in niste filme, dar nu se compara, sa fim seriosi...
De fapt, dupa 40-50 de ani, chiar merita sa va modernizati liftul la un cost de mai putin de 200 Euro/familie. Asa a fost la noi!
Succes!
poti sa ne spui cu ce firma ati modernizat liftul.
In alte orase: Brasov, slatina , etc primaria a facut ea astfel de modernizari.
cautati pe google.
In Buc, doar primaria sect 1 s a implicat in aceasta activitate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor! va rog sa ma ajutati cu un sfat. in scara ... antinea antinea Buna ziua tuturor! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In scara de bloc unde locuiesc s-a hotarat de catre majoritatea vecinilor sa se demareze lucrari de ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: cum se procedează când doar una dintre ele are dosarul aprobat? EUGENIA49 EUGENIA49 Un bloc cu 2 scări dar cu 2 asociații una din scări vor să anvelopeze blocul au tot dosarul aprobat .Cealaltă scara nu are dosar intocmit ptr. anvelopare ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru asociatia de proprietari Adriantot Adriantot Indrumati-ma, va rog, referitor la accesarea fondurilor europene nerambursabile. Am citi cate ceva despre suma maxima de 200.000 euro nerambursabili. De unde ... (vezi toată discuția)