avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli intretinere scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli intretinere scara

Buna ziua!
Va cer ajutorul intr-o alta problema.
In scara in care locuiesc s-a hotarat demararea lucrarilor de inlocuire completa a ascensorului.Sunt 6 etaje. La etajul 1 usa este blocata, locatarii au declarat ca nu doresc sa foloseasca liftul. La sedinta cu locatarii s-a hotarat ca la impartirea cheltuielilor de modernizare locatarii de la etajul 1 sa nu plateasca, suma s-a impartit pentru restul apartamentelor.Eu am inteles ca, de fapt, nimeni nu poate fi scutit de la plata acestor cheltuieli.
Am cerut administratorului o copie dupa procesul verbal care s-a intocmit la acea sedinta , unde s-a luat aceasta decizie de scutire de plata a locatarilor de la etajul 1 (eu nu am putut participa) si mi s-a raspuns ca trebuie sa trimit o solicitare prin avocat.Administratorul se comporta in mod nerespectuos si arogant, dovada si acest raspuns penibil.
Intrebare: este corecta decizia de scutire a locatarilor de la etajul 1?
este corect ca administratorul, in loc sa dea curs cererii mele sa-mi raspunda in bataie de joc?
Va multumesc anticipat, Antinea.
Cel mai recent răspuns: antinea , utilizator 13:54, 28 Martie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este diferenta intre dorinta locatarilor si legea in vigoare
Nici terasa sau acoperisul nu sunt folosite de catre locatari,dar acestia conform disp L nr 196/2018 detin obligatia legala sa contribuie lunar la administrarea si intretinerea partii comune de constructii si de instalatii din imobilul de locuit in comun
Locatarii ,adunarea generala nu detin autoritatea si competenta sa dispuna hotarari care contravin dispozitiilor legale in vigoare
Decizia de scutire a unor locatari de la plata onbligatii de plata intretinere parti comune nu are temei legal
mi s-a raspuns ca trebuie sa trimit o solicitare prin avocat.
Cin a facut aceasta afirmatie fie nu stapaneste dispozitiile l nr 196/2018 fie este rau intentionat
Legea nr 196/2018 prevede
ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce
privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al
acesteia.
Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta
costul de multiplicare a acestora.
(2) În vederea bunei informări a proprietarilor, asociația de proprietari amplasează la loc vizibil
un avizier la care sunt afișate documente, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de
contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de
10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă,
în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul
facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației
de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv
și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a
solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa
compartimentelor prevăzute la art. 10.

Pe de alta parte...administratorul nu are nici o obligatie sa raspunda cererilor locatarilor
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc in chirie intr-un imobil cu 8 etaje, pe fiecare ... AndreiCh87 AndreiCh87 Buna ziua! Locuiesc in chirie intr-un imobil cu 8 etaje, pe fiecare etaj exista un spatiu de depozitare langa lift. Avem doi copii si am solicitat ajutorul ... (vezi toată discuția)
Reparatia liftului Irinuca 77 Irinuca 77 Buna seara,sunt proprietara unui apartament dintr-un bloc cu 8 etaje,de curand sa facut reparatia liftului in valoare de 18000 lei,bani pe care ii platim in ... (vezi toată discuția)
Reparatiile liftului Irinuca 77 Irinuca 77 Buna seara,sunt proprietara unui apartament dintr-un bloc cu 8 nivele,de curand sau facut reparatia liftului in valoare de 18000 lei valoare pe care o platim ... (vezi toată discuția)