avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare a activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a activitatii

Buna ziua, in urma unor discutii avute in data de 10.03 2022 cu angajatorul si am convenit verbal sa incheiem colaborarea fara preaviz, l-am anuntat ca din data de 14.03 2022 nu mai vin la serviciu. In data de 17.03 2022, mergand la Societate pentru a scrie demisia, m-am trezit cu o decizie de incetare a activitatii din data de 14.03.2022 conform art 81 alin 7 din codul muncii ( demisie ) in care nu se mentioneaza ca aceasta decizie este luata in urma cererii mele si nici daca poate fi contestata si unde. Scrie doar ca Societatea a hotarat incetarea. Este legala aceasta decizie de incetare a activitatii, sau poate fi contestata ? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
dixyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: dixyy , utilizator 08:04, 30 Martie 2022
Orice decizia de incetare a c.i.m. poate fi contestata la Tribunalul in raza caruia domiciliaza angajatul , in termenul mentionat de lege.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca faceam cerere de demisie si in decizia de incetare se mentiona "in urma cererii..." si se scria si faptul ca poate fi contestata in termen de... la judecatoria..., ce mai puteam eu sa contest si sa am si castig de cauza ? Intrebarea mea este : in decizia de incetare conform art. 81 alin. 7, din Codul Muncii care este totusi demisie, este obligatoriu sa se mentioneze faptul ca poate fi contestata in termen de... la tribunalul... ? Deasemeni decizia se poate lua fara a se specifica " in urma demisiei(cererii) angajatului..." ? Multumesc.
dixyy, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
" .. chiar daca demisia reprezinta vointa unilaterala a salariatului consideram utila desi nu obligatorie precizarea tribunalului si a perioadei in care salariatul poate contesta decizia angajatorului. .. "
[ link extern ]
Scuze ca insist, dar aceasta decizie de incetare este unilateral facuta de catre angajator ! Art 81 alin 7 spune ca in urma demisiei angajatului, angajatorul renunta la preaviz, dar eu nu mi-am dat demisia in scris. Este legala decizia ?
dixyy, utilizator
Dacă nu v-ati dat demisia,nu are cum sa va înceteze în baza acelui articol.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca art.81 alin 8 Daliborka Daliborka Buna ziua am o intrebare in cazul in care am o demisie de la un angajat \"conform art.81 alin.8 din codul muncii va aduc la cunostinta ca doresc incetarea ... (vezi toată discuția)
Demisie gabriely gabriely Buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie: am lucrat la o firma iar in una din zile fara sa fiu instiintat sau anuntat patronul m-a chemat in birou si m-a ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)