avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In cazul in care cel mic are cetățenie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In cazul in care cel mic are cetățenie maghiara, ...

Buna ziua! In cazul in care cel mic are cetățenie maghiara, ca și tatăl, amândoi având și romană, ce probleme pot avea la ieșirea din țara? Poate ieși fără acordul meu? In caz de divorț ce probleme as putea întâmpina, eu fiind doar cetățean roman? Copilul este născut și trăiește in România.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:04, 29 Martie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
in opinia mea, copilul fiind (si)cetatean roman, nu poate iesi din tara chiar si numai spre Ungaria fara acordul parintelui care nu il insoteste.
Faceti o adresa la politia de frontiera si va dau un raspuns oficial.
Oricum si daca nu e necesar acorduldvs scris, il puteti acuza pe tata de rapire daca nu il aduce.
La divort veti cere ca locuinta copilului sa fie la dvs si sa mearga in vizita in Ungaria cu acordul dvs sau sa stabileasca intanta un program pt vizita in Ungaria.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil minor ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Sunt divortata, am un copil minor incredintat si as dori sa ies din tara cu el sa ne stabilim in strainatate. Fostul sot nu vrea sa isi dea ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu dubla cetatenie toni35 toni35 Buna Intrebarea mea ar fi : Copilul meu are dubla cetatenie Romana si Maghiara , are pasaport valabil Unguresc , daca vrea sa calatoreasca cu insotitor ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)