avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate As putea obtine despagubiri de la veterinar? Concret, ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

As putea obtine despagubiri de la veterinar? Concret, la mutarea ...

As putea obtine despagubiri de la veterinar?
Concret, la mutarea din Romania a trebuit sa imi vaccinez pisica.
Am ajuns in Franta cu pisica bolnava si a trebuit sa o internez si sa-i fac tratamente ce m-au costat in jur de 3500 euro.
Mi s-a spus ca pisica avea o boala auto-imuna iar acel vaccin facut in Romania i-a declansat-o.
Consider ca veterinarul din Romania, inainte de a face vaccinul, trebuia sa-i faca analize si sa se asigure ca animalul nu are vreo afectiune ce ar putea fi afectata de vaccin, nu?

Supararea cea mai mare este ca pisica nu si-a revenit iar eu nu imi mai pot permite sa continui tratamentul pentru ca efectiv am ramas fara bani.

Eu am pastrat documentele de la veterinarul de aici si chitaltele cu platile facute.
Credeti ca as avea sanse daca l-as da in judecata pe veterinatul din Romania care a cauzat aceasta problema in incercarea de a imi recupera banii cheltuiti?
Eu nu am cunostinte juridice si orice sfat mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc,
Radu

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:19, 30 Martie 2022
Si medicii veterinari raspund pentru malpraxis. In cazul in care, intradevar, trebuiau facute analize suplimentare (pentru efectuarea vaccinului), analize pe care veterinarul nu le-a efectuat, atunci acesta este culpabil si v-a raspunde pentru prejudiciul produs.
nu se fac analize inainte de vaccin.
faceti o paralela in cel anticovid si bolile la om. Pt reactiile adverse, nu raspunde nimeni, iar acea boala o avea pisica deja, degeaba i s-ar fi facut analize, se gasea boala, dar nu poti sa anticipezi reactia dupa vaccin.
In opinia mea, nu aveti sanse.
Poate era mai ieftin sa tratati pisica in Romania.
Pana sa luati o deceizie, consultati un medic veterinar bun.
Puteti scrie la facultatea de medicina veterinara.
nu zic sa nu va incercati sansele in instanta, insa sa actionati in cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis medicina veterinara ContSters370676 ContSters370676 Doresc sa stiu daca exista in Bucuresti un cabinet de avocatura specializat pe malpraxis medicina veterinara . In conditiile in care exista plangeri penale ... (vezi toată discuția)
Vaccinare. pe cine chem in instanta pentru greseala? vaccin vaccin Buna ziua, Sotia mea a nascut in data de 9 noiembrie anul acesta un baietel . A fost internata la una din maternitatile din orasul nostru , impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Problemă cu-n cabinet veterinar! Andrada Adda Andrada Adda Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu-n cabinet veterinar! Problema a început ... (vezi toată discuția)