Buna ziua!
In cadrul asociatiei de proprietari ne confruntam cu o problema legata de instalarea senzorilor de gaze.
In momentul de fata avem doua retele de alimentare cu gaze . Una este a blocului care traverseaza toate bucatariile si alta este construita ulterior de cei cu centrale proprii care s-au separat de la teava comuna.
Furnizorul de gaze obliga toti consumatorii sa-si instaleze senzori in bucatarii pe unde trece teava comuna. Litigiile au aparut deoarece proprietarii cu centarle refuza sa plateasca senzorii din bucatarii pentru ca ei nu mai folosesc alimentarea de la teava comuna obligandu-i practic pe ceilalti sa preia aceste costuri foarte mari,
Furnizorul de gaze ameninta cu oprirea gazelor daca nu se instaleaza acesti senzori.
Astfel, fie se opresc gazele, situatie care nu-i afecteaza pe cei debransati, fie se preiau toate costurile doar de cei alimentati de la teava comuna a blocului care reprezinta sume foarte mari.
Este legal refuzul platii senzorilor de cei debransati?
Probabil ca aceasta situatie nu este una izolata si doresc sa stiu cum poate fi solutionata legal.
Va multumesc!
Eu zic sa cititi ceva mai atent ce s-a scris la acest topic:
1. Nu exista deocamdata pe piata detector cu 2 iesiri de comanda pe releu.
2. Cei care au doar vechea retea in interior nu au nici un motiv sa aiba 2 senzori in casa. Al doilea pentru ce ar fi ? Detectia se face doar in interiorul locuintei si siguranta se obtine oprind alimentarea.
3. Legea spune clar ca daca renunti la o parte comuna, platesti in continuare cheltuielile de intretinere. Daca tot isi doresc "exclusivitate" cei cu CT, pentru reteaua noua, sa plateasca cheltuieli de modificare a proiectului initial de alimentare a vechii retele, astfel incit sa o scoata in afara locuintei lor.
@latka Este unul din cele mai slabe (era sa scriu penibile) raspunsuri pe care le-ati dat, va incrancenati sa nu intelegeti despre ce e vorba: pericolul de explozie in bloc, sau mai exact prevenirea acestui pericol
Și unde-s argumentele încrâncenarii mele? Ce am spus greșit. Cei cu CT nu doresc al doilea senzor, nu exista detector cu 2 ieșiri de comandă. Și legea nu da dreptate celor cu CT. Ce-i penibil?
@latka Penibil e ca nu vedeti prioritatea numarul unu, singura care conteaza cu adevarat! O mai spun o data: siguranta locatarilor. Sunteti din categoria celor care vad in cinemometru doar o sursa de facut bani, nu un factor care sa contribuie la siguranta participantilor la trafic.
Sunteți culmea! Argumentați ceea ce susțineți, altfel nu știu cine e penibilul :). Cum nu ma interesează siguranța, din moment ce susțin ca proiectul sa se execute întocmai, cu plata echitabila a cheltuielilor de către toată lumea, conform legii?