avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu drepturi de autor

Buna ziua,
As dori sa stiu daca un angajat poate avea un contract de munca si un contract cu drepturi de autor semnate cu 2 companii diferite.
De asemenea, as dori sa mai aflu urmatoarele:
- ce impact ar avea semnarea unui contract cu drepturi de autor asupra contractului de munca in vigoare?
- contractul cu drepturi de autor ar aduce beneficii in plus, in afara de cel al salariului ca de ex. contributia la sanatate etc.?
- am obligatia sa anunt angajatorul daca semnez contractul cu drepturi de autor cu o alta companie?
- am obligatia sa declar la ANAF veniturile sumplimentare obtinute din contractul cu drepturi de autor?
Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
Cati L., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 30 Martie 2022
Un angajat poate avea un contract de munca si un contract cu drepturi de autor semnate cu 2 companii diferite.

Nu are vreun impact semnarea unui contract cu drepturi de autor asupra contractului de munca in vigoare.

Nu aveti obligatia sa anuntati angajatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-au platit contributiile sociale rondelli rondelli Sunt angajat din 10.10.2012 cu contract pe drepturi de autor, platit la net, cu retinere la sursa a contributiilor sociale. Problema e in felul urmator: - ... (vezi toată discuția)
Profesiile liberale sunt obligate sa plateasca contributiile sociale? ramonia ramonia Buna ziua, Imi desfasor activitatea ca psiholog - profesie liberala reglementata prin legea 213/2004! Ma aflu intr-o situatie extrem de ambigua si anume: sunt ... (vezi toată discuția)
Care primeaza....contractul colectiv sau contractul individual de munca? mirela28miri mirela28miri Buna ziua, Am intalnit urmatoarea speta: Angajatii unei companii au in CIM stipulat 23 de zile de concediu de odihna. Dupa cativa ani, compania a ... (vezi toată discuția)