avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In anul 2010 bunicul meu a semnat o procura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In anul 2010 bunicul meu a semnat o procura prin care ...

Buna ziua,
In anul 2010 bunicul meu a semnat o procura prin care imputerniceste un domn sa ii vanda un teren la un pret stabilit . Intre timp bunicul meu a decedat iar terenul nu a fost vandut .
Noi ca mostenitori putem denunta unilateral acea procura semnata de bunicul ? Putem merge la notar pentru a o rezilia ?
Procura din anul 2010 mai este valabila si in momentul de fata dupa 12 ani de la semnare ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 15:34, 30 Martie 2022
Buna ziua,

Potrivit art. 2030 lit. c) din Codul civil, mandatul inceteaza prin moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului.
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles .Din moment ce bunicul meu care a semnat procura a decedat , acea procura nu mai este valabila .
Toate cele bune,

Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)
Înainte de a deceda, bunicul a împuternicit o persoană să-și vândă sieși un teren de-al lui. mai poate fi perfectat contractul dacă el nu mai este în viață? Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Am cateva intrebari legate de o mostenire daca ma puteti ajuta.Acestea suna in felul urmator. Bunicul sotului meu a decedat in data de ... (vezi toată discuția)
Cercetare administrator Antdy Antdy Îmi puteţi spune vă rog care este procedura de cercetare prelabilă a unuia dintre administratorii societăţii. CU ce diferă ea faţă de a unui angajat ... (vezi toată discuția)