avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Intrebare : dupa patru ani in care au fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Intrebare : dupa patru ani in care au fost depuse ...

Buna ziua,
Intrebare : dupa patru ani in care au fost depuse 4-5 adrese -prin care se solicita asociatiei de proprietari sa repare tevi spatii comune fisurate, robineti instalatii incalzire spatii comune, eliberare uscatorie bloc folosita exclusiv de un proprietar pe post de camera de locuit in plus, toate nerezolvate (!)- raspunsul la ultima adresa se incheie asa: "sa faceti demersurile legale prin justitie pentru cota parte care vi se revine intrucat asociatia are deficit financiar si nu poate si nici nu are veniturile necesare pentru a rezolva aceasta situatie".
Am dreptul in acest caz sa refuz plata salariilor celor care "fac nimic" in asociatie sau sa fie platiti din cota-parte ce-mi revine dintr-un (eventual) contract de inchiriere al spatiului comun? Adica pot cere sa platesc doar serviciile esentiale care se presteaza -contabilitate, femeie serviciu - pana la rezolvarea problemei contractului de inchiriere ? Ce temei legal as avea ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 20:04, 1 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate pentru dvs. nu aveti nici un temei legal. E ca si cum v-ati face dreptate singur, ori, intr-un stat de drept, asa ceva nu se poate, chiar daca ati ifi indreptatit cumva.. Sa stiti ca si dvs. sunteti asociatia (presupun ca sunteti membru) asa ca problemele cu deficitul financiar ar putea fi reale, poate sunt datornici multi, sau cu sume mari, nu neaparat ca cei din conducere nu vor. Incercati sa mobilizati 20% dintre membrii asociatiei si sa schimbati conducerea prin organizarea unei AG. Candidati chiar la functia de presedinte. Alte amanunte le puteti afla in legea asociatiilor de proprietari :
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
"...intr-un stat de drept, asa ceva nu se poate" , dar se poate sa nu se respecte legea. Inclusiv serviciul de control al asociatiilor din primarie mi- a sugerat acelasi lucru. Ilegal, dupa parerea mea.
Ar trebui sa "ma bat" eu cu toti in justitie ? Nu am timpul necesar si nici chef sa arunc cu banii asa, cum vrea unul si altul ..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am sugerat altceva, sa va bateti sa demonstrati ca asociatia respectiva poate fi condusa si altfel si dvs. nu veti avea deficit bugetar. Tot in justitie ajungeti, ca doar n-o sa le luati gitul la datornici. Sau aplicati metoda dvs. de plata selectiva a intretinerii. Tot in justitie puteti ajunge, sau veti ingrosa lista datornicilor. Nu constientizati ca si dvs. reprezentati asociatia, dar nu vreti sa stiti de ea.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
latka, utilizator
Nu are legatura situatia conflicteleor/litigiilor intre proprietrai cu obligatia legala de a achita lunar cotele de intretinere
Ok, am inteles, dar cum ramane cu obligatia legala a asociatiei de a rezolva problemele spatiilor comune ?

Alte discuții în legătură

Indepartare turturi gheata roxanacobeanu roxanacobeanu As dori sa stiu cui revine obligatia indepartarii ghetii si a turturilor de gheata, proprietarului sau chiriasului respectivei cladiri ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Rolul cotei indivize in contractul de locatiune smaria smaria Buna seara, ma confrunt cu o situatie atipica intr-un bloc din Calea Victoriei. Membrii asociatiei de proprietari, notificati in nume propriu, sunt convocati ... (vezi toată discuția)
Abuzuri asociatia de proprietari Anca.Mirela Anca.Mirela Buna seara. Am urmatoarea situatie: asociatia de proprietari de unde locuiesc este executata silit pentru datorii catre RADET. In procesul verbal emis de ... (vezi toată discuția)