avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Intrebare : dupa patru ani in care au fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Intrebare : dupa patru ani in care au fost depuse ...

Buna ziua,
Intrebare : dupa patru ani in care au fost depuse 4-5 adrese -prin care se solicita asociatiei de proprietari sa repare tevi spatii comune fisurate, robineti instalatii incalzire spatii comune, eliberare uscatorie bloc folosita exclusiv de un proprietar pe post de camera de locuit in plus, toate nerezolvate (!)- raspunsul la ultima adresa se incheie asa: "sa faceti demersurile legale prin justitie pentru cota parte care vi se revine intrucat asociatia are deficit financiar si nu poate si nici nu are veniturile necesare pentru a rezolva aceasta situatie".
Am dreptul in acest caz sa refuz plata salariilor celor care "fac nimic" in asociatie sau sa fie platiti din cota-parte ce-mi revine dintr-un (eventual) contract de inchiriere al spatiului comun? Adica pot cere sa platesc doar serviciile esentiale care se presteaza -contabilitate, femeie serviciu - pana la rezolvarea problemei contractului de inchiriere ? Ce temei legal as avea ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 20:04, 1 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia asociatiei se demonstreaza in instanta ca a fost incalcata. Altfel e doar o opinie.De exemplu :
Articolul 52
(1)Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau pot/poate ataca in justitie respectiva hotarare.
(2)Actionarea in justitie in conformitate cu prevederile alin. (1) nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartare turturi gheata roxanacobeanu roxanacobeanu As dori sa stiu cui revine obligatia indepartarii ghetii si a turturilor de gheata, proprietarului sau chiriasului respectivei cladiri ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Rolul cotei indivize in contractul de locatiune smaria smaria Buna seara, ma confrunt cu o situatie atipica intr-un bloc din Calea Victoriei. Membrii asociatiei de proprietari, notificati in nume propriu, sunt convocati ... (vezi toată discuția)
Abuzuri asociatia de proprietari Anca.Mirela Anca.Mirela Buna seara. Am urmatoarea situatie: asociatia de proprietari de unde locuiesc este executata silit pentru datorii catre RADET. In procesul verbal emis de ... (vezi toată discuția)