avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cum pot sa aflu daca tatal meu a dat casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cum pot sa aflu daca tatal meu a dat casa parinteasca ...

Buna ziua! Cum pot sa aflu daca tatal meu a dat casa parinteasca la un verisor? Mentionez ca suntem 3 frati si mama noastra a murit mai demult. Tatal meu zice ca acest verisor ii dadea mereu de baut pana isi pierdea cunostinta si ca nu stie daca a semnat vreo hartie. Acest verisor a pacalit-o si pe mama lui sa ii treaca casa pe nume deci stie exact procedura. Cum pot sa aflu daca l- a pacalit pe tatal meu sa semneze? Si ce este de facut daca chiar s-a intamplat asta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 19:55, 31 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Daca cunoașteți adresa casei, mergeți la OCPI de la locul situării imobilului/casei și cereți numărul de cadastru și carte funciara! Daca aflați aceste date puteți cere un extras de carte funciara de informare ptr. imobilul respectiv și aflați pe ce nume figurează imobilul!
Daca s-a făcut ceva cu casa, tatăl dvs. ar putea cere anularea actului ptr. vicierea consimțământului daca poate dovedi acest lucru!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca casa mea este intabulata Arsenia Arsenia Buna seara, am facut cadastru acum 2 luni si jumatate , dar din pacate cel ce mi la facut nu mai raspunde la telefon, cadastristul este foarte serios, dar cred ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj succesoral buluss buluss Buna ziua, Mama mea doreste sa deschida o actiune de partaj succesoral in urma decesului parintilor ( mama decedata in 2001 si tatal decedat in ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unei case? Amy-Iris Amy-Iris Buna ziua, Problema este un pic mai complicata. Aceasta casa a fost contruita de tatal meu in anii 1993-1994. Din pacate, in anul 1995, a decedat, eu avand ... (vezi toată discuția)