avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am nevoie de o lamurire pentru urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am nevoie de o lamurire pentru urmatoarea speta: dupa ...

Buna ziua,
Am nevoie de o lamurire pentru urmatoarea speta: dupa decesul tatalui, apartamentul achizitionat de acesta inainte de casatorie a fost vandut de catre mama, iar valoarea vanzarii in urma succesiunii s-a impartit intre mama si cei doi copii. Pentru ca aceasta vanzare sa aiba loc, copiii au fost luati in spatiu de catre o matusa. In prezent, mama doreste sa achizitioneze un apartament nou si evident ca ar dori sa utilizeze si banii care revin copiilor din vanzarea fostului apartament si de asemenea sa faca si un credit cu ipoteca pentru achizitionarea apartamentului nou. Intrebarea este: sub ce forma si in ce baza poate sa dispuna mama de acesti bani care acum sunt sub umbrela autoritatii tutelare? care deja i a comunicat sa se adreseze instantei tutelare spunandu - i - se ca banii respectivi nu pot fi folositi pentru achizionarea unui apartament cu ipoteca. Intrebarea e pentru ce pot fi folositi?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:25, 1 Aprilie 2022
Banii pot fi folositi pentru, si in favoarea, celor doi copii. Cati ani au copiii? Sunt aspecte care trebuiau gandite din prima faza, de atunci de cand s-a vandut imobilul. Este o discutie pentru ca, in principiu banii copiilor pot fi folositi pentru a se cumpara un apartament la care si ei, copiii, se fie proprietari (adica sa se inlocuiasca banii cu un drept de proprietate/coproprietate), insa cum sa isi dea ei acordul cu privire la ipoteca asupra apartamentului, cand ei nu au venituri si nici drept sa dispuna asupra acestui contract de ipoteca sau de fideiusiune. Asta este problema.
Incercati, asa cum vi s-a sugerat de catre autoritate, in instanta, dar macar sa discutati inainte cu banca si sa aveti acceptul lor pentru un astfel de demers, sa nu va treziti ca dupa instanta, nu va profita la nimic hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2022
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin testament sau contract de vanzare cu clauza de uzufruct andrei_70 andrei_70 Dupa 19 ani de casnicie am divortat si am lasat apartamentul cu tot ce era in el celor 2 copii ai mei si fostei sotii. Dupa divort m-am mutat in alt oras si ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare de cãtre mama, în numele copiilor minori, a imobilului proprietatea pãrinþilor mamei Miclea_Sorin Miclea_Sorin Situaţia de fapt este următoarea: Copiilor minori X,Y şi Z li s-au indisponibilizat, în trei conturi distincte, suma de 20000 de Euro, fiecăruia. Mama ... (vezi toată discuția)
Succesiunea doina57 doina57 Buna seara. As dorii o conversatie despre succesiune cu o persoana abilitata . Cine doreste sa i-mi dea cateva lamuriri pe aceasta tema? Va multumesc ... (vezi toată discuția)