avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar. Bună ziua. După ce împreună cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar. Bună ziua. După ce împreună cu fratele meu am început pe ...

Bună ziua. După ce împreună cu fratele meu am început pe cale administrativă o partajare a casei părintești, prin edificarea unui perete despărțitor, acesta, datorită unor disensiuni a renunțat la această cale deschizând acțiune de partaj judiciar. Conform înțelegerii dintre noi, pe cale administrativă urma să facem un zid despărțitor permanent care să delimiteze cele două unități locative. Zidul nu a fost făcut, însă pentru intimitatea fiecăruia, eu pe amplasamentul stabilit am edificat un perete demontabil provizoriu pe structură metalică și plăci din OSB. În această situație, întrebarea mea este: Este admisibilă acțiunea de partaj judiciar deschisă de fratele meu din moment ce în fapt cele două unități locative NU au o delimitare permanentă printr-un zid permanent nedemontabil cu fundație și perete din cărămidă, și-n ce condiții? Cum credeți că va dispune instanța?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 19:00, 2 Aprilie 2022
Se va face expertiza topo si constructii si daca se stabileste ca imobilul poate fi partajat in natura atunci instanta va dispune in consecinta.
Mulțumesc pentru răspuns. Vă doresc o zi bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare spatiu locativ ContSters64816 ContSters64816 Buna ziua, Stau intr-o casa unde multe locuri sunt spatii de servitute cu alti vecini.Ca sa fiu mai clara fiecare are pe o anumita suprafata cota ... (vezi toată discuția)
Afectare iluminare naturala in spatiu proprietate comuna in bloc UnQTom UnQTom Buna ziua. Am o situatie la care nu stiu unde se specifica in clar raspunsul. Intr-un bloc de locuinte un perete vitrat al casei scarilor este, pe exterior ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar carea introdus in instanta civila marturie mincinoasa Mircea Razvan Mircea Razvan Am pierdut definitiv pe vechiul cod, la fond, apel si recurs, un proces de revendicare imobiliara , de daune aduse pentru degradarile peretilor casei ... (vezi toată discuția)