avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ,in ce tara poți sa iti execuți pedeapsa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ,in ce tara poți sa iti execuți pedeapsa fără a fi ...

Bună ,in ce tara poți sa iti execuți pedeapsa fără a fi extradat inapoi in romania?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:33, 10 Aprilie 2022
Bună , depinde de speta, depinde de situatie, intrebarea dvs, asa cum este formulata, nu poate primi un raspuns.
Bună ziua,am si eu o întrebare
Am primit 3 ani cu suspendare și 4 ani de sub supraveghere și mai am un dosar pentru acceasi infracțiune comisa în acceasi perioada la care nu am rămas definitiv momentan.intrebarea mea este,ar fi posibila și la acest dosar încă o pedeapsa cu suspendare sau obligatoriu condamnare?am înțeles ca este condamnare...
Și as vrea sa știu înainte sa ma condamne dacă as putea pleca în alta tara,și care ar fi accea din care nu ma poate extrada în România și sa execut acolo pedeapsa.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, nu ati inteles ceva, si anume, daca in tara respectiva vi se recunoaste hotararea judecatoreasca din Ro, atunci veti fi extradat intr-un final. Si invers, daca nu vi se recunoaste hotararea din Ro, nu veti fi extradat. Este o contradictie in termeni intre a se recunoaste hotararea si a se executa pedeapsa acolo. Pe de alta parte, pe scurt, pentru statele din UE exista o lege care se aplica si care se numeste de cooperare internationala in materie penala, iar pentru alte state exista acorduri internationale bilaterale privind extradarea. Nu pot sa va enumar care sunt statele cu care nu exista acord sau tratate de extradare, putati sa cautati pe google. Oricum, planul dvs este ridicol, din mai multe puncte de vedere, asa la o sumara analiza, dar desigur decizia este la dvs.
Puteti justifica faptul ca in Romania sunt conditii inumane de detentie. Daca se aproba, nu stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat in romania, pot executa in italia? maria43 maria43 as dori sa stiu daca un cetatean roman este condamnat definitiv pe teritoriul romaniei poate sa faca detentie pe teritoriul italiei fiind retinut in italia, ... (vezi toată discuția)
Dubla condamnare pentru aceeasi fapta ancutica ancutica Buna ziua Am doua condamnari pentru acceasi fapta si in Italia si in Romania. In Italia am executat toata pedeapsa. Doresc sa ma intorc in Romania dar ma ... (vezi toată discuția)
Problema cazier thepatriot thepatriot Buna ziua! Am o intrebare la dvs... Daca o persoana de cetatenie romana este condamnata pe teritoriul unui alt stat, nemembru UE,si cere sa fie transferata in ... (vezi toată discuția)