avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajată de aproape 3 luni și am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajată de aproape 3 luni și am aflat că ...

Bună ziua!

Sunt angajată de aproape 3 luni și am aflat că sunt însărcinată și conform contractului meu sunt în perioada de probă. Aș dori să știu dacă trebuie să aștept pană trece această perioadă de probă și apoi să anunț angajatorul că sunt însărcinată sau nu?
Dacă doresc să îmi schimb locul de muncă acum știind situația mea este obligatoriu să anunț angajatorul că sunt însărcinată?

Vă mulțumesc în avans pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 6 Aprilie 2022
Adeverinta emisa de catre medicul de familie/ medicul ginecolog care atesta starea de graviditate se depune la angajator in momentul primirii acesteia.
Daca doriti sa va schimbati locul de munca, starea de graviditate trebuie avuta in vedere la stabilirea aptitudinii in munca de catre medicul specialist de medicina muncii.
Depinde de dvs, daca il anuntati sau nu acum sau dupa perioada de proba.

Veti prezenta angajatorului, în copie, documentul medical l eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că suntetigravida , în maximum 5 zile lucrătoare de la data eliberării.
În regulă, am înțeles. Întrebarea mea este dacă anunț angajatorul că sunt însărcinată înainte să se termine perioada de probă pot fi dată afară?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu puteți fi concediata, dacă anunțați în scris angajatorul ca sunteți gravida.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)
ce pot face - sarcina cu probleme, patron neintelegator belony belony Buna ziua! as avea si eu o intrebare va rog! sunt angajata la un salon de 1 an si 2 luni aproape… sunt insarcinata in 25 de saptamani avand o sarcina cu ... (vezi toată discuția)