avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asoc propr.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asoc propr.

Buna ziua,

Daca sunt expert contabil care imi desfasor activitatea prin SC, pot fi cenzor la Asoc de Proprietari din care fac parte pe baza de contract de mandat, ca si persoana fizica?? NU vreau sa fac contractul pe firma de expertiza. Exista vreo interdictie sau conditionare sa lucrez doar prin SC unde am viza de expert contabil? Mentionez ca am studii superioare economice, ca si persoana fizica.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:21, 7 Aprilie 2022
Este chiar foarte indicat.
Verificati in statul Dvs. de functiuni daca aveti vreo interdictie in acest sens, dar eu stiu ca nu sunt asemenea interdictii.
Faceti in asa fel incat cheltuiala pentru asociatie sa fie cat mai mica in ambele situatii - contract de mandat sau contract de prestari de servicii, apoi, daca sunteti pensionar sau nu.
La noi, asociatie de 500 apt. , cenzora inca lucreaza (la stat, in dom. financiar contabil, cu studii sup.), asa ca la noi functioneaza cu contract de mandat, cu un "net" de 500 lei/luna (1 leu/apt./luna), astfel:
- brut = 856 lei
- sanatate =86
- pensie = 214
- V. net = 556
- impozit = 56
- rest plata = 500
Asadar, discutati cu com. ex. si vedeti cum este mai bine, pentru ambele parti.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. deces presedinte asociatie proprietari. in luna decesului ... toma st toma st Buna seara. Deces Presedinte asociatie proprietari. In luna decesului se primeste indemnizatia de conducere ?. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cenzor asociaþii de proprietari arondoru arondoru Dacă cenzorul asociaţiei de proprietari nu face parte din asociaţia respectiva ce forma de contract trebuie sa întocmeasca asociaţia pentru serviciile de ... (vezi toată discuția)