avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt cetățean român și sunt căsătorită cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt cetățean român și sunt căsătorită cu un cetățean ...

Sunt cetățean român și sunt căsătorită cu un cetățean italian fără separare de bunuri și cu căsătoria recunoscută și în România. Vrem să achiziționăm un imobil (garsoniera) în România și as vrea să fiu trecută doar eu ca proprietar pentru că durează mult și este dificil să scoatem NIF-ul pentru soț. Suntem de acord sa vin doar eu în România (noi locuim în Italia) și să fac actul de proprietate doar pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:18, 8 Aprilie 2022
Vreți dvs, dar orice bun cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun.
Chiar dacă în contractul de vânzare sunteți doar dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti doamna , să veniti doar dvs in Romania si sa mergeti la notar doar dvs, semnati contractul doar dvs, iar bunul va fi comun ca sunteți casatorita. Practic, faceti cumparatura pt amandoi.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
Nu asta este problema, pentru a evita birocrația, mi se pare normal să fie bun în comun,îl cumpăram împreună.

raluk0207 a scris:

Vreți dvs, dar orice bun cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun.
Chiar dacă în contractul de vânzare sunteți doar dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
as vrea să fiu trecută doar eu ca proprietar

Din intrebare nu se deducea asta.
Vrem să achiziționăm un imobil (garsoniera) în România

mie imi pare ca da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)
Divort in italia ionut/popa ionut/popa buna ziua situatia mea esre un pic mai dificila zic eu si anume:sunt casatorita in italia de 8 ani de 4 ani nu mai avem relatie conjugala sotul fiind ... (vezi toată discuția)