avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUNT casatorita de 14 ani.Locuiesc cu sotul in casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUNT casatorita de 14 ani.Locuiesc cu sotul in casa pe care o ...

SUNT casatorita de 14 ani.Locuiesc cu sotul in casa pe care o are el dinainte de casatorie. In caz de divort, eu nu am dreptul deloc din casa, dupa ce am locuit impeuna 14 ani? Stiu ca bunurile dinainte de casatorie sunt proprii, dar exista vreo lege care sa imi dea si mie dreptul la o parte din casa, in caz de divort? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:42, 8 Aprilie 2022
Nu exista.
Aveti doar un drept de creanta pentru contributia adusa la eventualele imbunatatiri.
Buna ziua!

Daca puteti dovedi ca ati contribuit la imbunatatirile aduse casei, va puteti recupera sumele de bani investite.
daca doar ati l;ocuit, nu aveti nici drept de creanta, d-apai de proprietate...
Stiu ca bunurile dinainte de casatorie sunt proprii,

asa si raman
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept am din casa sotiei unde am investit aproape numai eu? mrt mrt Buna ziua De cateva zile sotiei mele i s a pus pata pe mine sa parasesc domiciliul fara vreun motiv intemeiat. Cand ne am cunoscut ea de abia cumparase ... (vezi toată discuția)
Partaj AncaMoldoveanu88 AncaMoldoveanu88 Buna ziua. Sunt casatorita de 8 ani de zile cu un barbat iar inainte sa ne casatorim am trait in concubinaj 4 ani. Vrem sa divortam Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Cum o pot evacua pe cumnata mea din casa parintilor niculina_d niculina_d Buna ziua, povestea este lunga. In casa parintilor mei sta fratele meu impreuna cu cumnata(mentionez ca doar tata mai traieste). Ei s-au casatorit in 1993. ... (vezi toată discuția)