avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala imobil. Am un imobil și am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala imobil. Am un imobil și am încheiat la ...

Promisiune bilaterala imobil.
Am un imobil și am încheiat la notar o promisiune bilaterala. Având calitatea de vânzător am stabilit cu viitorul cumpărător prețul imobilului și am primit jumătate din suma. Problema mea este ca cumparatorul a decedat , eu urmând sa eliberez apartamentul în viitorul apropiat. Întrebarea mea este ... dacă cumparatorul a decedat promisiunea bilaterala devine nula ? Am obligativitatea de a continua demersurile cu moștenitorul? Îl cunosc pe moștenitor și nu doresc sa închei cu acesta nici un act. Ce fac în acest sens? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: iuytre , utilizator 08:59, 9 Aprilie 2022
Mda... complicata problema.
Vorbim de un contract care este legea partilor.
Dar, totdeodata, exista si o suma de bani avansata.
Este foarte important de citit cu atentie clauzele contractului incheiat pentru a afla ce se poate intampla mai departe.
Nu cu cumparatorul ati incheiat contractul.
Dar veti restitui suma are se va imparti tuturor mostenitorilor.
Sunteti liber sa vindeti altcuiva. Fara chichite avocatesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare antecontract in cartea funciara marius2110 marius2110 Buna ziua, Sunt in situatia de a incheia un antecontract pentru un apartament care nu are la acest moment cadastru. Eu doresc sa inscriu in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare robertinom robertinom Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)