avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocarea nulitatii ;
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocarea nulitatii ;

Buna ziua. Am avut un proces civil care s-a finalizat intr-un singur termen (Obiect anulare acte privind refuzul la plata a unei cereri cu fonduri europene) si respinsa ca neintemeiata. In timpul cercetarii judecatoresti prima instanta a recurs la un viciu de procedura respectiv : in prima faza mi s-a respins proba cu martori si dupa care s-a pronuntat asupra competentei instantei. Intrebare. Pot invoca nulitatea ( absoluta sau relativa ) in apel. Si ce probe as avea.? sa solicit inregistrarea sedintei? mentionez ca nulitatea nu am solicitat-o in concluzii scrise. Multumesc mult.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Conform codului de procedura civila, instanta, la primul termen de judecata este obligata sa-si analizeze competenta, din oficiu.
Evident ca daca instanta investita cu judecarea cererii nu este competenta, atunci aceasta nu poate analiza nicio proba si nici cererea formulata.
Este ca si cum, in termeni populari, dvs. ii apelati la un medic cardiolog, atunci cand va doare un picior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neefectuare expertiza markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamuririre cu privire efectuarea unei expertize: sunt parte vatamata intr-un dosar penal, care are ca obiect falsul in inscrisuri ... (vezi toată discuția)
Eroare de procedura nesesizata de instanta SpiritofIditarod SpiritofIditarod Buna ziua In cadrul procesului civil s-a strecurat o eroare de procedura, respectiv s-a admis o cerere a reclamantului la un alt termen decat primul termen de ... (vezi toată discuția)