Buna as vrea si eu sa stiu. Ce pot face sa ma mut cu iubitul meu el are 19 ani si eu 16 suntem de un 1 si4 luni si ne iubim foarte mult plus ca ne simt de mici si el munceste vreau. Un ajutor din partea unui. Avocat parinti mei nu sunt de acord si eu sunt pe numele mamei mele ce decizie pot lua miar face ceva politia mie si iubitului meu poate sa ma ia cu forta daca eu nu vreau si sa stau cu el si sa imi termim scoala
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Deocamdata niciuna, pana la majorat.
1 an si 4 luni nu e foarte mult.
La varsta asta ai senzatia ca totul e definitiv, ca e dragostea vietii tale si ca imbatranesti cu el. Nu e asa.
Oamenii se schimba, sentimentele se schimba, contextul se schimba.
Gandeste-te la urmatoarele aspecte:
- daca te muti cu el, nu te ia de frumusete. Trebuie sa ai grija de casa, sa gatesti, sa faci piata, sa speli, sa calci, sa faci curat. Astea presupun minimum 2 ore zilnic. O sa mai ai timp si chef sa inveti, cand o zbura porcii.
- mutandu-te cu el, exista sanse foarte mari de a ramane insarcinata. Vei ingrosa randurile mamelor adolescente. Cu scoala, s-a terminat, pana dupa ce nasti. Si dupa ce nasti, dupa ce te trezesti de 3 ori pe noapte, dupa ce alaptezi, dupa ce o sa te solicite copilul non stop si nu o sa ai cu cine sa il lasi si psihic esti praf, o sa te mai reapuci de scoala, la fel, cand o zbura porcii.
- iubi, te iubeste acum. Tu ai abia 16 ani. Nu ai un venit propriu. Pe langa faptul ca vei depinde in totalitate de el, din punct de vedere financiar (o sa ii ceri si bani de tampoane), o sa i se umple paharul intr-o zi si o sa te trimita si pe tine la munca. La varsta si studiile tale, o sa faci munca fizica, o sa cari cu carca. Nimeni nu poate intretine la nesfarsit o casa, singur. Apoi, intervine rutina, tu nu mai esti asa fresh ca la inceput, daca mai faci si un copil, mai pui niste kile in plus, stai acasa, se obisnuieste cu tine, incep "discutiile' de natura casnica, certurile marunte, si-o sa vina acasa intr-o zi, sa iti spuna ca nu mai merge si pa.
Daca mai ai si un copil de gat, scoala neabsolvita si fara venit, viata ta, s-a cam terminat.
- tu nu prea stii sa scrii. Deci stai cam prost cu scoala si acum. Imagineaza-ti cum va fi cand vei sta cu cineva.