avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxa de timbru judiciare pentru infiintare asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxa de timbru judiciare pentru infiintare asociatie non-profit

Vrem sa infiintam o asociatie non-profit cu 3 membri fondatori iar in statut avem un presedinte, un vice-presedint si un casier.
Presedintele desemnat al asociatiei urmeaza sa depuna actele de infiintare la judecatoria unde asociatia are sediul desemnat.

Intrebare: Taxa de timbru de 100 RON nu este clar daca se achita in numele asociatiei care urmeaza sa se infiinteze sau in numele persoanei care face depunerea actelor de infiintare la judecatorie, respectiv a Presedintelui asociatiei?

Nu este clar daca este nevoie si de o imputernicire din partea celorlalti 2 membri fondatori pentru ca presedintele desemnat al asociatiei sa depuna actele de infiintare la judecatorie sau presedintele poate depune pur si simplu actele de infiintare (statut, cerere de infiintare, caziere membrii fondatori)?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:47, 20 Septembrie 2022
calitatea de presedinte nu confera in sine nici un drept, nu e prezumat sau declarat de lege ca reprezentant legal, cum e administratorul in cazul firmelor.... Trebuie AG la infiintare, cand aproba statutul, sa si desemneze pe cineva pentru preocedura de obtinere a personalitatii juridice... poate fi presedintele sau alt fondator , care la randul sau poate angaja avocat daca nu vrea / poate sa se ocupe el sau numai el de procedura.... Taxa se plateste pe numele viitoarei asociatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca prin aga un ong (asociatie non profit) numeste un nou presedinte ... diana27ro diana27ro Daca prin AGA un ONG (asociatie non profit) numeste un nou presedinte si un nou cenzor al asociatiei, care sunt actele necesare inregistrarii acestora ? Am ... (vezi toată discuția)
Infiintare/modificare asociatie diana_oprean diana_oprean Buna. Vreau sa infiintez o asociatie, dar as avea si posibilitatea de a modifica una deja existenta. Ma intereseaza care dintre aceste procese dureaza mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)