avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 si legea 247
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 si legea 247

intrebari
buna ziua . azi m-am decis sa mai depun inca o petitie la prefectura deoarece cele 30 zile au fost cu mult depasite .
"CÃTRE: COMISIA JUDEŢEANÃ HARGHITA DE FOND FUNCIAR
DOMNULE PREªEDINTE
AL COMISIEI JUDEŢENE HARGHITA DE FOND FUNCIAR
Subsemnata, …………., domiciliată în………….., contestatoare conform Contestaţiei înregistrată la Comisia locală de fond funciar a municipiului Miercurea – Ciuc sub nr……………., având în vedere faptul că, nu aţi soluţionat contestaţia depusă de mine printr-o hotărâre, în termenul defipt de lege, de maxim 30 de zile, conform dispoziţiilor imperative ale art. 53 alin. (1) raportat la art. 51 din Legea nr. 18/1991, republicată, modificată şi completată, raportate la dispoziţiile imperative ale art. 27 alin. (7) din Regulamentul aprobat prin HG nr. 890/2005, precum şi, având în vedere faptul că, în România “jurisdicţiile administrative speciale sunt facultative şi gratuite” iar, în cazul nerespectării termenului defipt prin lege de către organul administrativ-jurisdicţional, acest lucru se interpretează ca şi fiind un refuz de soluţionare a contestaţiei, conform art. 2 alin. (2) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, astept un raspuns pentru a putea stii in viitorul apropiat la ce forum sa ma adresez pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor solicitate .
Asigurându-vă de întreaga şi deplina mea consideraţie,
11.05. 2010 ………………
Cu stimă,
DOMNULUI PREªEDINTE AL COMISIEI JUDEŢENE HARGHITA
DE FOND FUNCIAR"
CE POT SA FAC !!!! Sa mai astept dar cat mai pot sa astept de ani de zile tot astept sau sa depun " formulez următoarea NOTIFICARE asupra faptului că, prin aceasta înţeleg să renunţ la jurisdicţia administrativă specială şi să învestestesc direct instanţa specializată de fond funciar cu soluţionarea, atât a contestaţiei, cât şi, a cererii mele de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor solicitate. Daca formulez fraza de mai sus inseamna ca trebuie sa merg in instanta ? Cat ma costa sa merg in instanta ? Nu stiu daca imi permit asa ceva .
Actiunile pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, intemeiate pe legislatia fondului funciar, sunt scutite de taxa de timbru...Dar, instanta va solicita un punct de vedere al comisiei locale de fond funciar, care va sustine, probabil, prematuritatea actiunii dvs, dat fiind ca ei, din prea multa treaba, n-au avut timp sa va rezolve cererea...Si ajungeti iarasi la punct mort.
Ce trebuie sa faceti este sa introduceti o actiune in contencios administrativ in baza legii 554/2004, impotriva comisiei locale si judetene de fond funciar, pentru a le obliga la solutionarea pe fond a cererii dvs. (taxa de timbru, daca nu solicitati si despagubiri, era de vreo 8 lei).
Abia dupa solutionarea alb/negru a cererilor formulate, daca veti fi nemultumita, puteti merge in fata completului de judecata specializat pe fond funciar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! In cazul in care Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991 respinge cererea petentului, pentru reconstituirea dreptului de proprietate este nevoie ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren legea 18/1991 sctunning sctunning Buna ziua. In temeiul Legii fondului funciar nr.18/1991 tatalui meu i s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea comisiei judetene din 1992 pentru o ... (vezi toată discuția)
Fond funciar primaria certeze primaria certeze In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? ... (vezi toată discuția)