avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,Fata mea a plecat cu sotul si fiul in Anglia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,Fata mea a plecat cu sotul si fiul in Anglia acum 2 ...

Buna ziua,Fata mea a plecat cu sotul si fiul in Anglia acum 2 ani ,intre timp sotul a revenit in tara pentru rezolvarea unor probleme. Acesta a decedat aici in Romania si fata cu nepotul sunt tot ia Anglia.Pasaportul nepotului a expirat .Daca vor sa vina in tara sa reinoiasca pasaportul pot sa aiba probleme la vama ? Va multumesc anticipat de ajutor !
Cel mai recent răspuns: petre059 , utilizator 11:33, 14 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru situatia fiicei dvs avem reglementarea din art 507 Cciv: "Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească".
Va multumesc mult. O zi frumoasa va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul minorului Cristina231 Cristina231 Fostul meu soț a decedat iar mama acestuia bre domiciliul minorului cât și drept de vizita exista vro șansa sa ii se acorde ? (vezi toată discuția)
Autoritate totala daniella28 daniella28 in ce caz se da copilul numai la mama,cu autoritate deplina? (vezi toată discuția)
Buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul ... Morisca10 Morisca10 buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul unui divort dintre soti cu o decizie definitiva si irevocabila ptr mama dar sotii au copii ... (vezi toată discuția)