avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mă interesează pașii, respectiv, durata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mă interesează pașii, respectiv, durata și costurile ...

Bună ziua!

Mă interesează pașii, respectiv, durata și costurile orientative pentru ieșire din indiviziune în instanță, succesiunea fiind făcută deja prin notariat. După decesul bunicului, mama a reușit să-l convingă pe unchiul meu să vină la succesiune, dar el nu a vrut să facă și partajul. Problema e că el nu a mai venit de peste 15 ani la casa de la țară, mama fiind cea care a avut grijă de bunic și de toată gospodăria în ultimii ani (plată impozit, întreținere bunic, casă și acareturi). Ideea e că mama, în ciuda cheltuielilor din ultimii ani, vrea ca împărțirea să se facă în mod egal. În sensul acesta, m-ar interesa costuri în instanță, onorariu avocat, durată estimativă pentru o astfel de speță, cum se împart cheltuielile între reclamant și pârât. Precizez ca e vorba de o gospodărie pe raza județului Vrancea. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MissD , utilizator 12:12, 14 Aprilie 2022
Buna ziua,
Impartirea/iesirea din indiviziune se va face conform cotelor trecute pe certificatul de mostenitor emis de notar.
Costurile presupun: taxa judiciara 5% din valoarea bunurilor; onorariu expert topo 1500-2000 lei; onorariu expert constructii 1500-2000 lei; onorariu avocat 10% din valoarea bunurilor supuse impartelii.
Durata aproximativ 1-1,5 ani.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Și cheltuielile se împart în mod egal între reclamant și părăt, sau se suportă exclusiv de cel care deschide procesul?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
MissD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri iesire din indiviziune criso criso Buna ziua.In cazul unui teren de 1,5 ha,care ar fii costurile iesirii din indiviziune?Se poate realiza iesirea din indiviziune fara acordul celorlalti ... (vezi toată discuția)
Divorț a_crihan2005@yahoo.com a_crihan2005@yahoo.com Bună ziua...Ce acte sunt necesare în cazul unui divorț în instanță? Care metodă ar fi mai ok: la notar sau în instanță? Cât durează? Procesul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)