avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Conventie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Conventie

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vreau sa deschid un servis calculatoare si as dori ca alaturi de mine (administrator-asociat) sa mai munceasca o persoana dar n-as vrea sa-i fac carte de munca pt ca nu are program fix (vine doar cand ii cer eu - in cazul in care eu nu ma descurc) dar as vrea sa fiu acoperit dpdv legal. Care sunt posibilitatile legale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , utilizator 13:53, 15 Ianuarie 2010
Contract prestari servicii.
Conventie-civila sau PFA
Singura varianta corecta este sa inchei un contract individual de munca cu timp partial, care se poate incheia chiar si cu 1ora/zi(se poate si mai putin, dar asta nu convine ITM-ului, desi legal este permis :)) Atentie la art. 102 C.muncii-elemente obligatorii!
Numai cu contract de munca cu timp partial sau PFA. Conventiile civile nu sun legale, codul muncii a fost modificat din acest pct de vedere in 2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila in legumicultura ContSters62322 ContSters62322 Pot incheia conventii civile pentru perioada in care plantam rasad? Am angajati permanenti si, timp de maxim o luna, mai am nevoie de inca 6 persoane cu care ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii gaby76 gaby76 Buna ziua, [b]Mai este in vigoare posibilitatea incheierii de \\\"contract civil de prestari servicii\\\" (foste \\\"conventii civile\\\") ?[/b] Unul ... (vezi toată discuția)
Taximetristi angajati pe baza unei conventii civile? oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: O societate comerciala care are ca obiect de activitate " 4932-transporturi cu taxiuri" ... (vezi toată discuția)