Sunt expert contabil si intentionez deschiderea unui cabinet de contabilitate. Am obtinut de la CECCAR viza pe 2010 si avizul pentru a desfasura activitati autorizate ca si expert contabil si mi s-a spus ca trebuie sa ma inregistrez doar la Finante.
Nu trebuie sa ma inregistrez si la ONRC?
Daca vreti sa va infiintati un SRL este necesar sa mergeti si la ORC.
Activitatea de expert contabil este o profesie liberala, motiv pentru care nu este nevoie sa va infiinati o societate.
Studiati mai bine statul profesiei si codul deontologic.
Mai multe informatii o sa gasit in Ordonanta nr. 65 din 19 august 1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi (cred ca intre timp s-a mai modificat).
Ma intereaza sa aflu diferenta intre persoanele fizice autorizate care se inregistreaza doar la Administratia Financiara si cele care se inregistreaza ca persoane fizice autorizate la ONRC si primesc acel nr de inregistrare gen F40/291/2009?
Va multumesc pentru raspunsurile si astept cu interes informatiile de la d-voastra.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.