avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare cabinet de contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare cabinet de contabilitate

Buna ziua,

Sunt expert contabil si intentionez deschiderea unui cabinet de contabilitate. Am obtinut de la CECCAR viza pe 2010 si avizul pentru a desfasura activitati autorizate ca si expert contabil si mi s-a spus ca trebuie sa ma inregistrez doar la Finante.
Nu trebuie sa ma inregistrez si la ONRC?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: proficont10 , utilizator 18:58, 16 Ianuarie 2010
Daca vreti sa va infiintati un SRL este necesar sa mergeti si la ORC.

Activitatea de expert contabil este o profesie liberala, motiv pentru care nu este nevoie sa va infiinati o societate.

Studiati mai bine statul profesiei si codul deontologic.

Mai multe informatii o sa gasit in Ordonanta nr. 65 din 19 august 1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi (cred ca intre timp s-a mai modificat).
Ma intereaza sa aflu diferenta intre persoanele fizice autorizate care se inregistreaza doar la Administratia Financiara si cele care se inregistreaza ca persoane fizice autorizate la ONRC si primesc acel nr de inregistrare gen F40/291/2009?

Va multumesc pentru raspunsurile si astept cu interes informatiile de la d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati contabile permise pfa Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii intr-o speta. Acum cateva zile am fost angajat de o clienta, expert contabil si auditor financiar sa o ... (vezi toată discuția)
expertii contabili care sunt organizati intr-un pfa trebuie sa detina autorizatie de functionare?? Ana Popescu Ana Popescu Speta concreta: un PFA Cabinet Expert Contabil \"X\" a solicitat deschiderea procedurii falimentului impotriva sa. Judecatorul Sindic a pus in vederea ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu expert contabil rox_ann07 rox_ann07 am terminat facultatea in stiinte economice specializarea management si as dori sa fiu expert contabil.....care ar fi procedura, trebuie sa dau vriun examen? ... (vezi toată discuția)