avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Curatela, Nu inteleg din citatia primita urmatoarele: ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Curatela, Nu inteleg din citatia primita urmatoarele: .....".in ...

Curatela,
Nu inteleg din citatia primita urmatoarele:
.....".in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa, daca partile au cerut expres acest lucru.
nr- cu mentiunea de a inainta la dosar o copie certificata conform cu originalul a certificatului de nastere al intimatului, respectiv cu mentiunea de a va prezenta la termenul acordat in instanta."

Ce inseamna "inscris" in caz de neprezentare, deoarece am mentionat in cerere ca procesul sa fie judecat in lipsa? Unde se poate legaliza certificatul de nastere, pot trimite prin posta deoarece instanta se afla in alta localitate fata de localitatea de domiciliu? Apelantul trebuie obligatoriu sa se prezinte?
Cel mai recent răspuns: natasav , utilizator 12:37, 17 Aprilie 2022
"inscris" inseamna o cerere pe care o scrieti de mana si mentionati ca doriti judecarea in lipsa.
Instanta va solicita "copie certificata conform cu originalul" si nu legalizare! Asta inseamna ca faceti o copie dupa certificatul de nastere si scrieti pe ea "conform cu originalul" apoi semnati.
Toate acestea le puneti intr-un plic si le trimiteti pe adresa instantei cu referire la numarul de dosar trecut in citatie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere sentinta de divort brigitta27 brigitta27 Buna ziua !! va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu , cum as putea cere sentinta de divort definitiva ? Avand in vedere ca sentinta sa pronuntat la ... (vezi toată discuția)
Bună grup. am o întrebare. sunt chemat în instanta pentru ... TrixiBea TrixiBea Bună grup. Am o întrebare. Sunt chemat în instanta pentru un act de curatela. Eu nu o sa fiu acasă in data menționată de judecătorie. Oare o sa ... (vezi toată discuția)
Desi am solicitat judecarea cauzei in lipsa mea, am fost citat cu mentiunea ''in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris'' ContSters184698 ContSters184698 In citatie scrie ca \"in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa\"; daca eu am precizat in cererea ... (vezi toată discuția)