avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua, in luna decembrie din cauza neatenție am intrat pe contrasens și am lovit o mașină și accidentul a fost cu vătămare corporală. acum aștept clasarea dosarului. In acest caz ses suspenda permisul ? Și dacă răspunsul este da, se poate dat examenul sa fie mai puțin timp suspendat.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:07, 18 Aprilie 2022
180 de zile suspendare. Daca se ia testul 13/15 in primele 20 de zile de suspendare, se poate reduce la 120 de zile.
Am văzut că ordonanța care sa modificat zile de suspendare este din 27 ianuarie 2022, dar accidentul a avut loc pe 20 decembrie 2021, nu trebuie respectat regulile din data de accidentului ? Adică 90 zile ?

latka a scris:

180 de zile suspendare. Daca se ia testul 13/15 in primele 20 de zile de suspendare, se poate reduce la 120 de zile.

Daca va veti duce la politie, ei va vor comunica faptul ca respecta doar instructiunile IGP, asa ca aplica codul rutier modificat.Scrie cineva ca exista si unitati de politie care au auzit de principiul neretroactivitatii legii inscris in constitutie la art. 15.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Totusi, nu puteti obliga politia sa se "culturalizeze" decit prin instanta.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! iin decembrie 2021 am avut un accident cu victima ... tudorascu f tudorascu f Buna seara! IIn decembrie 2021 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni,s-a facut dosar penal. Pe data de 28.02.2022 am primit ordonata cu NUP si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă : la ... Ionel7476 Ionel7476 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă : La data de 19.12.2021 am fost implicat într-un accident de circulaţie (tamponare), fiind ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima suspendare permis Valentin_v Valentin_v Am produs un accident cu victima prin neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, victima 40 zile de ingrijire medicala. Data accident decembrie 2021 pana la ... (vezi toată discuția)