Am incheiat un grafic de esalonare a unei sume restante in urma caruia m-am obligat catre un furnizor de utilitati la plata lunara a unei rate pana la lichidarea soldului restant. De asemenea, m-am obligat si la plata consumurilor curente. Graficul s-a incheiat pe 12 luni. Dupa 8 luni de plata atat a ratelor lunare , cat si a consumurilor curente, am dorit sa achit integral ceea ce mai ramasese de plata din suma esalonata. Surpriza a fost aceea ca in evidenta furnizorului figuram cu o suma de plata restanta aproape egala cu cea initial esalonata. Explicatiile au fost urmatoarele :
- la suma restanta esalonata a calculat penalitati de intarziere si dupa incheierea graficului de esalonare ;
- sumele pe care le achitam lunar au fost descarcate doar pe restantele vechi ( suma esalonata ), ceea ce a determinat ca facturile curente ( achitate de mine ) sa figureze ca fiind neplatite si, in consecinta, au devenit purtatoare de penalitati.
Intrucat consider ca algoritmul furniozorului este eronat, intentionez sa deschid o actiune in justitie, scop in care as dori sa stiu daca am vreo sansa de castig. Va multumesc.