Am incheiat un grafic de esalonare a unei sume restante in urma caruia m-am obligat catre un furnizor de utilitati la plata lunara a unei rate pana la lichidarea soldului restant. De asemenea, m-am obligat si la plata consumurilor curente. Graficul s-a incheiat pe 12 luni. Dupa 8 luni de plata atat a ratelor lunare , cat si a consumurilor curente, am dorit sa achit integral ceea ce mai ramasese de plata din suma esalonata. Surpriza a fost aceea ca in evidenta furnizorului figuram cu o suma de plata restanta aproape egala cu cea initial esalonata. Explicatiile au fost urmatoarele :
- la suma restanta esalonata a calculat penalitati de intarziere si dupa incheierea graficului de esalonare ;
- sumele pe care le achitam lunar au fost descarcate doar pe restantele vechi ( suma esalonata ), ceea ce a determinat ca facturile curente ( achitate de mine ) sa figureze ca fiind neplatite si, in consecinta, au devenit purtatoare de penalitati.
Intrucat consider ca algoritmul furniozorului este eronat, intentionez sa deschid o actiune in justitie, scop in care as dori sa stiu daca am vreo sansa de castig. Va multumesc.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.