avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Este posibila Infiintarea unui ONG (asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Este posibila Infiintarea unui ONG (asociatie non-profit) cu 3 membri?

Este posibila Infiintarea unui ONG (asociatie non-profit) cu doar 3 membri?
In OUG 26/2000 se specifica ca numarul minim de membri este 3, insa apare necesitatea exercitarii activitatii de control:
La Art.27 (3) In cazul in care asociatia nu are obligatia numirii unui cenzor, fiecare dintre asociati care nu este membru al consiliului director poate exercita dreptul de control.
La Art.30 (1) Consiliul director se compune din cel putin 3 membri - desi asta e specificat la Sectiunea fundatiilor.

Care ar fi numarul minim de persoane din consiliul director al unei asociatii non-profit? Nu am gasit specificat exact.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:41, 20 Septembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
controlul este necesar cand membrii obisnuiti trebuie sa poata verifica daca Consiliul Director isi indeplineste corect atributiile, ca asta este cenzorul, "ochii si urechile AG". Daca sunt trei membri si toti trei fac parte si din CD, nu are sens controlul intern ca doar ei stiu ce fac... controlul prin cenzor nu e un control de legalitate, de aceea nu trebuie cenzorul sa aiba anumita calificare. La asociatii intr-adevar legea nu impune un nr. minim de membri, e doar clar ce trebuie sa fie un organ colectiv CD-ul.... nu ar fi vadit ilegal sa fie forma din doar 2 membri dar ar fi putin functional, ca ar trebui luate cu unanimitate orice decizii, altfel daca unul nu e de acord suntem in blocaj.... si a prevedea ca in caz de divergeta prevaleaza opinia unuia dintre cei doi membri CD ar goli de continut cerinta legala ca unONG sa fie administrat de un organ colectiv ( spre deosebire de SRL, unde e foarte normal sa ai administrator unic)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar minim membri consiliu director asociatie avliviup avliviup Care este numarul minim de membrii ai CD-ului unei asociatii? Practica este de 3. Ordonanta 26/2000 pt asociatii nu impune nici o conditie (numar par/ numar ... (vezi toată discuția)
Precizari despre diferenta asociatii si fundatii Alexandraverde Alexandraverde Buna ziua, am mare nevoie sa ma ajutati in privinta unei nelamuriri. Care este diferenta dintre ONG, Asociatie si Fundatie? Va rog mult sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Avem o asociație cu 3 membri. Lady64 Lady64 Buna ziua.Avem o asociație cu 3 membri.Acești 3 membri pot face parte din Adunarea Generala?Pot face parte din Consiliul Director?Avand in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)