Sunt căsătorit și am o fata de 14 ani. ÎN urma unei discuții cu fata. mea privind faptul ca i am atras atenția ca sta prea mult pe telefon în discuții cu diferite alte fete în loc sa acorde atenție pregătirii pt evaluarea nationala ce bate la ușă în ceva mai mult de o luna, ea s a considerat abuzata și și a strâns hainele și ceva cărți de școală iar cu acordul și împreună cu mama ei au abandonat domiciliul în prezent fiind de cca 3zile la domiciliul bunicii materne. As dori sa știu dacă aceasta fapta comisa de mama sa constituie infractiune potrivit art 379 (1)Cod penal și dacă pot depune plângere penala asupra mamei cf dispozițiilor alin (3) din art menționat. Fac precizarea ca nu suntem divorțați astfel ca nu exista o hotărâre a instantei de încredințare a copilului pentru un părinte și nici nu exista un ordin de protecție emis de o instanta sau de politie.
Mama i a, închis telefonul copilului și astfel nu mi da voie sa iau contact cu el iar ea nu vrea sa răspundă la telefon. Cum pot proceda legal pt a avea contact cu copilul, având în vedere ca potrivit certificatului de căsătorie și codului familiei avem aceleași drepturi și obligații aspre copilului minor
Plangerea penala nu va imbunatati relatia cu copilul dvs si nici nu veti avea vreun rezultat la care sperati.
Mergeti la bunica si incercati o discutie cu copilul.
Cereti in instanta sa se stabileasca un program de relatii cu copilul.
Nu cred ca in urma unei ''discutii'' a plecat de acasa...Fata poate, sunt imprevizibili adolescentii...dar mama??
Nu vad fapta penala in parasirea domiciliului...
Cu siguranta nu sunteti pe domeniul penal al articolului 379 C pen.
Pare simpla problema dvs dar cu siguranta nu e, mai ales daca nu tineti cont de sentimentele copilului si daca abordati problema abrupt (asa cum pare a o faceti sarind direct in bratele codului penal).
Trebuie sa stiti ca orice decizii se iau in beneficiul copilului, de comun acord intre parinti, cu consultarea minorei. Nu spun ca nu aveti dreptate ca parinte, spun ca e posibil sa gresiti in abordarea dvs verbala, dar si emotionala. Mama minorei ar fi fost de partea dvs daca era cum spuneti.
Dati le un ragaz, lasati le sa se linisteasca, dvs la fel, sprijiniti copilul pt examenul ce va urma si apoi dupa ce trece peste acest moment decideti - daca e posibil de comun acord cu sotia - cum veti proceda in viitor.
Vizita minora
UTILIZ
Buna,
Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita ... (vezi toată discuția)