avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va rog frumos, sa-mi spuneti ce pot face, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va rog frumos, sa-mi spuneti ce pot face, daca am ...

Buna ziua. Va rog frumos, sa-mi spuneti ce pot face, daca am un chirias care nu-si plateste facturile la utilitati si chiria. Cum il pot da afara si daca pot rezilia contractele la utilitati eu neavand posibilitatea sa-i achit facturile. Cum pot intra in locuinta sa iau indexurile de apa si curent. Contractul este semnat, termenul este 21.09.2022 si nu a fost declarat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 12:45, 22 Aprilie 2022
Notificati chiriasul in vederea inspectarii imobilului (drept recunoscut in legea civila proprietarului) stabilind data si ora cand chiriasul va trebui sa va permita accesul. In caz contrar il puteti actiona in instanta pentru plata cheltuielilor restante caci o eventuala actiune pentru rezilierea contractului (daca nu este stipulata o clauza speciala in acest sens) ar fi ineficienta intrucat oricum va opera incetarea la data de 21.09.2022 ( daca nu s-a prevazut tacita relocatiune) si totodata pe calea ordonantei presedintiale (daca nu se conformeaza notificarii) puteti solicita in paralel obligarea chiriasului sa va permita accesul in imobil ptr inspectare. Apoi, se poate obtine evacuarea in procedura speciala art.1034 cpc la sfarsitul termenului contractual.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere1 oanava oanava Buna ziua, Am rugamintea sa ma sfatuiti in legatura cum se procedeaza in legatura cu rezilierea unui contract de inchiriere imobil la initiativa ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)