Salut.
Acum 2 luni am văzut un anunț de vânzare al unui autovehicul, am contactat vânzătorul și una peste alta ne-am înțeles ca as dori mașina.
Mașina era încă în leasing și transferul contractului de leasing către mine era condiționat de plata a unei sume de 6500 euro de la mine către el (normal ca sa acopere o parte din valoarea mașinii)
Am plătit acești bani sub forma unui contract de împrumut semnat la notar și urmând ca în zilele ce urmau sa semnam transferul contractului de leasing.
Între timp el a băgat mașina la service și de 2 luni mașina sta în service pentru ca refuza sa le plătească reparația mașinii.
I-am cerut de mai mult ori sa returneze banii sau sa plătească către service ca sa poată elibera mașina iar el refuza, dar nici nu poate sa facă predarea leasingului fără sa plătească reparația la service (pentru ca a băgat-o la reprezentanta și nu ii permite mutarea contractului, sau dacă îl muta catre mine eu trebuie sa plătesc eu trebuie sa plătesc reparația masinii)
Este un caz de înșelăciune?
Salut. Nu e caz de inselaciune, e caz de altceva. In "contractul de imprumut" se face trimitere la contractul de vanzare, sau ceva legat de acest transfer de proprietate asupra automobilului? Probabil ca, acel "contract de imprumut" nu are ca obiect si cauza, ceea ce s-a mentionat in el.
Pe de alt parte, daca imprumut a fost, atunci imprumut este, si cel imprumutat trebuie sa va returneze imprumutul, ceea ce a fost o chestiune civila si nu penala. Bine, nu va impiedica nimic sa depuneti o plangere penala. Succes!