avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina proprie dintr-o tara in alta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina proprie dintr-o tara in alta

Buna ziua.
Am dubla cetatenie, romana si italiana, locuiesc in Italia de mai multi ani dar acum vreau sa ma intorc in Romania. Cum procedez sa inmatriculez masina personala din Italia in Romania? Mentionez ca masina a fost cumparata initial din Romania, pe numele tatalui meu care locuieste in Romania, si mi-a fost cedata in mod gratuit in 2020 printr-o declaratie scrisa de mana cu care eu am putut s-o inscriu in Italia ca proprietara. Problema e ca pentru inmatricularea in Romania mi se cere un contract de vanzare acum, pentru ca asa scrie pe lista lor de documente, nu vor s-auda altceva! Dar e logic sa existe o procedura pentru cei care isi inmatriculeaza propria masina dintr-o tara in alta, fara sa fie nevoie s-o vand cuiva din familie si-apoi sa mi-o vanda inapoi, nu?? Va multumesc anticipat pentru orice informatie.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
cameluzza, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigoreb , utilizator 19:51, 7 Septembrie 2022
gasiti info aici: [ link extern ]
Va multumesc foarte mult! Revin cu confirmare daca rezolv.
Bună,
As vrea sa știu dacă ai reușit sa rezolvi problema.
Eu am o mașină de 8 ani în Germania și nu o pot înregistra în România fără contract.
Mulțumesc.
cameluzza a scris:

Va multumesc foarte mult! Revin cu confirmare daca rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe auto plateste o persoana care revine definitiv in tara cu masina proprie, inmatriculata acolo ? rrobyfm rrobyfm O ruda se reintoacre in Romania dupa 20 de ani de lucru (legal) in Germania. Si-a trimis acasa o mare parte din lucruri si acum a mai ramas sa vina cu masina ... (vezi toată discuția)
Problema masina de italia, nu se poate inmatricula Eugen1234 Eugen1234 Buna ziua! Am si eu o problema cu o masina de provenienta Italia. Am cumparat o masina in 2020 din Arad de la o doamna (detin copia de buletin a acesteia), ... (vezi toată discuția)
Fetita in ingrijire alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, am o fetita de 3 ani nascuta in Italia ,tatal italian,eu am inca domiciliul in Romania desi locuim impreuna ,in Italia ,de cand s-a nascut.Nu ... (vezi toată discuția)