avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii au decedat în urma cu peste 30 de ani, timp ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii au decedat în urma cu peste 30 de ani, timp în care ...

Bunicii au decedat în urma cu peste 30 de ani, timp în care nu s-a făcut succesiunea. Sunt 3 parcele de teren pentru care mama mea a plătit impozitul în toată aceasta perioadă. Au fost trei surori, dintre care doar mama mai trăiește, iar din partea celor doua surori au murit și copiii lor, urmașii sunt nepoți. Înțelegerea verbală, pe care doar mama o știe, a fost ca doua terenuri sunt ale ei pentru ca a ingrijit-o pe bunica în ultimii ani de viata.
Întrebarea este, poate fi mama unic moștenitor având în vedere ca ea a plătit impozitul și în aceasta perioada din partea celorlalți nu s-a solicitat nici o moștenire? Surorile și copiii lor știau de ințelegerea verbală, însă nepoții nu.

Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Discutia este mult mai ampla.
Este evident ca daca mama doreste sa obtina ea toate cele 3 parcele de teren, va trebui sa existe o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate ca ceilalti mostenitori nu au acceptat succesiunea nici tacit si nici expres. Apoi mama va putea obtine cele 3 parcele ca unic mostenitor.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie destul de complicata.Bunicii au murit prin anii 1975.Au avut 4 copii,ultima a murit bunica si s-a facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune jon58 jon58 parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt ... (vezi toată discuția)