avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am și eu o problemă, tatăl meu consumă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am și eu o problemă, tatăl meu consumă alcool ...

Buna ziua, am și eu o problemă, tatăl meu consumă alcool frecvent și când face acest lucru face scandal o amenința pe mama cu moartea,ridica toporul la mama,sparge obiecte prin casă,țin să menționez că suntem 10 frați iar 7 dintre ei (cei mai mici) au asistat de fiecare data la aceste scandaluri.
Tata și cu mama sunt căsătoriți de 30 de ani însă întrebarea mea este:
Mama mea in cazul in care cheamă poliția îl poate da afara din domiciliu deși tata este proprietarul locuinței?
Oare ce este de făcut deoarece deja frați mei sunt terminați psihic,le este frica de el.
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Andreea1816 , utilizator 16:03, 27 Aprilie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Puteti sa faceti plangere la politie pentru amenintari si pentru violente si sa solicitati si ordin de protectie impotriva lui.
In acelasi timp, mama dvs poate introduce si o cerere de divort la judecatorie.
Mulțumesc!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Puteti sa faceti plangere la politie pentru amenintari si pentru violente si sa solicitati si ordin de protectie impotriva lui.
In acelasi timp, mama dvs poate introduce si o cerere de divort la judecatorie.

Cel mai rapid se rezolva cu un ordin de protectie prin care solicitati sa nu se mai apropie de dvs, de mama si de fratii dvs (daca sunteti majora), precum si evacuarea din locuinta a tatalui.

Ceea ce trebuie insa sa stiti este ca e o masura provizorie care se ia pentru max 6 luni. Ulterior se poate cere un nou ordin daca situatia nu se calmeaza, insa probabil ca solutia ar fi divortul, sigur cu conditia ca mama sa se poata descurca cu locuinta si cu cresterea celor mici.
Buna seara,in ce sens sa se poată descurca cu locuința,o poate da afara din casa cu atâția copii?
Cu creșterea lor nu este o problema deoarece are venit,alocația celor mici și am un frate de 18 ani care lucrează si ii întreține și acum.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Cel mai rapid se rezolva cu un ordin de protectie prin care solicitati sa nu se mai apropie de dvs, de mama si de fratii dvs (daca sunteti majora), precum si evacuarea din locuinta a tatalui.

Ceea ce trebuie insa sa stiti este ca e o masura provizorie care se ia pentru max 6 luni. Ulterior se poate cere un nou ordin daca situatia nu se calmeaza, insa probabil ca solutia ar fi divortul, sigur cu conditia ca mama sa se poata descurca cu locuinta si cu cresterea celor mici.

Soțul meu ii poate ajuta cu întreținerea,bani nu sunt o problema ,problema este că mamei îi este frica că o poate scoate afara din casa cu tot cu copii și nu are unde sa se duca cu ei,asta ar fi singura problema

Andreea1816 a scris:

Buna seara,in ce sens sa se poată descurca cu locuința,o poate da afara din casa cu atâția copii?
Cu creșterea lor nu este o problema deoarece are venit,alocația celor mici și am un frate de 18 ani care lucrează si ii întreține și acum.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinte violent ! buna seara ! ma numesc bianca si am decis ... Bianca0927 Bianca0927 Părinte violent ! Buna seara ! Ma numesc Bianca si am decis sa imi scriu putin din povestea mea (grea) cu tatal meu . Tata are 41 de ani ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau Aida@ Aida@ Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata ... (vezi toată discuția)