avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat 35/36 parti dintr-un imobil. Persoana care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat 35/36 parti dintr-un imobil. Persoana care detinea ...

Am cumparat 35/36 parti dintr-un imobil.
Persoana care detinea doar 1/36 din imobil a decedat .Am avut si cu ea o intelegere, de vanzare,dar acum cota de 1/36 a ramas mostenitorilor( 3 copii,unul fiind in SUA definitiv),ceea ce complica mult situatia.
Cum pot face ca sa intru in posesia partii de 1/36?
Nu stiu pozitia mostenitorilor ,care sunt greu spre imposibil de contactat.
Se poate prin actiune judecatoreasca?
Pot amenaja si inchiria imobilul,avand 35/36 de parti?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:22, 25 Aprilie 2022
Buna ziua,
Este clar ca doar printr-o actiune in instanta puteti.
De amenajat puteti, dar nu puteti inchiria.
De altfel, dvs. detineti o cota-parte indiviza. Nu stiti unde se afla acea fractie ce o detineti.
Prin urmare nu puteti sa inchiriati. Puteti sa amenajati, deoarece se considera acte de conservare.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti posesia, nu va vreo problema sa nu puteti amenaja si sa nu puteti inchiria, mai ales daca chiriasul este de acord.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2022
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament ocupat abuziv GHIA GHIA Am urmatoarea problema. Am inchiriat un apartament sotului unei familii, fiind despartit in fapt de sotie., contractul fiind incheiat numai sotului. In niste ... (vezi toată discuția)
Am mostenit 2/3 dintr-un apartament , 1/3 fiind proprietatea ... Mihaela Costica Mihaela Costica Am mostenit 2/3 dintr-un apartament , 1/3 fiind proprietatea altei persoane care si locuieste acolo. Cum pot beneficia de drepturile mele, in contextul in care ... (vezi toată discuția)