avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Tatalui meu i s-a facut un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu ...

Buna ziua ! Tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu uzufuct viager, acesta ( tatal meu)in cele din urma a decedat . Se mai poate anula acest act de catre mama lui? Va mentionez cateva aspecte din contract” eu donatoarea declar ca mai am si alti mostenitori rezervatari , mi s-a pus in vedere de catre notarul public dispozitiile referitoare la rezerva succesorala si precizez ca donatia este lipsita de raport” , Eu donatarul subt de acord cu preluarea debitelor de intretinere si cele de la energia electrica aferente imobilului ce face obiectul prezentului contract” Mentionez ca fratele tatalui si-a primit partea prin contract de vanzare cumparare intre tatal meu vitreg si mama mea naturala.
Cel mai recent răspuns: Madametuso , utilizator 14:27, 29 Aprilie 2022
Poate sa fie acest contract de donatie cu clauza de intretinere? Nu este mentionat nimic referitor la acest lucru decat ceea ce v-am scris mai sus in intrebarea mea” Eu donatarul sunt de acord cu preluarea debitelor de intretinere si cele de la energia electrica aferente imobilului ce face obiectul prezentului contract” Bineinteles ca moral o sa avem grija de bunica dar , ne poate impune cineva faptul ca daca nu avem grija de ea ne anuleaza actul?
gi-jane2 a scris:

nu, nu va ajuta vreo declaratie de a unchiului ca nu il priveste pe el mostenirea tatalui, nu e mostenitoarea lui, ci a bunicii.
dezbateti succesiunea dupa tata si punct.

Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2022
Madametuso, utilizator
Nu este mentionat nimic referitor la acest lucru

daca nu e mentionat, nu e cu clauza de intretinere.
Este mentionat decat: Eu donatarul sunt de acord cu preluarea debitelor de intretinere si cele de la energia electrica aferente imobilului ce face obiectul prezentului contract”

Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
asta ati mai zis si nu are legatura cu intretinerea bunicii.
pt araspunde, se apasa pe raspunde, nu pe citeaza, aveti buton jos pe ecran
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract donație teren Nick 3791 Nick 3791 Tatăl meu a moștenit o suprafață de teren (decedați ambii părinții) fiind unicul moștenitor.Din prima căsătorie a lui ,am rezultat trei copii,din a ... (vezi toată discuția)